Χωρίς τη σήραγγα της Κλόκοβας για 7 ημέρες για να ολοκληρωθεί το πρώτο τμήμα της Ιόνιας

Τον αποκλεισμό της σήραγγας της Κλόκοβας για 7 ημέρες αποφάσισε ο παραχωρησιούχος της Ιόνιας Οδού προκειμένου να γίνουν οι απαρραίτητες εργασίες για τη σύνδεση του εν λειτουργία τμήματος του αυτοκινητοδρόμου με το υπολειπόμενο τμήμα έως τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης».

Συγκεκριμένα, από τις 18 έως και τις 25 Μαΐου 2017, θα ισχύει ολικός αποκλεισμός του τμήματος από το 11ο έως το 16ο χλμ., με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την Παλαιά Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων (περιπορεία του όρους Κλόκοβα), μέχρι το ύψος της Καλαβρούζας – αμέσως μετά την έξοδο της σήραγγας Κλόκοβας – όπου μέσω κυκλικού κόμβου, θα δίνεται η δυνατότητα στους οδηγούς, να εισέλθουν στα εν λειτουργία τμήματα της Ιόνιας Οδού.

Έτσι στις 26 Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή και σύνδεση του τμήματος Αντιρρίου-Κλόκοβας, το πρώτο κομμάτι της Ιόνιας Οδού. Μένει να αποφασιστεί αν το τμήμα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία την ημέρα αυτή, ή η λειτουργία του θα μετατεθεί μερικές ημέρες προκειμένου να γίνει κάποιας μορφής τελετή, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο τμήμα αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Με την παράδοση του τμήματος οι οδηγοί θα διανύουν εξ’ ολοκλήρου σε αυτοκινητόδρομο τα πρώτα 102 χιλιόμετρα του έργου, μέχρι την Αμφιλοχία.