2ος Αγώνας Δρόμου «Γύρος της Ευηνολίμνης»

Ο Σύλλογος «Αγίου Δημητρίου Ναυπακτίας» (Αθηνών) προκηρύσσει τον 2ο Αγώνα Δρόμου «Γύρος της Ευηνολίμνης» μήκους 37 χιλιομέτρων, που θα πραγματοποιηθεί την 23 Ιουλίου 2017.

ΣΤΟΧΟΣ
Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδειχθεί η άγνωστη ομορφιά της περιοχής πέριξ της Ευηνολίμνης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
Ημερομηνία διεξαγωγής : Κυριακή 23 Ιουλίου (08:00) 2017
Αφετηρία και τερματισμός : Αφετηρία και τερματισμός η πλατεία του χωριού Αγίου Δημητρίου.
Ώρα παραλαβής αριθμών αθλητών : Σάββατο 12:00 έως 22:00 στη Γραμματεία του αγώνα που θα βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και την ημέρα του αγώνα στην αφετηρία από 07:00 –07:45.
Πιθανή Ώρα τερματισμού πρώτου αθλητή : 3 ώρες
Διάρκεια έγκυρου τερματισμού: 05:30 ώρες
Απονομές: Αμέσως μετά τον τερματισμό του τελευταίου χρονικά έγκυρου αθλητή/τριας.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ
Ασφάλτινος παραλίμνιος δρόμος απόστασης 37,2 χλμ. που ενώνει τα χωριά Άγ. Δημήτριος, Νεοχώρι, Αράχοβα, Κλεπά και Περδικόβρυση, με συνολική υψομετρική ανάβαση-κατάβαση 1200 περίπου μέτρων , όπου απαιτεί αντοχή και στρατηγική για τον αθλητή/τρια.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Ο αγώνας ξεκινά από την πλατεία του χωριού (υψόμετρο 630 μέτρα) κατευθυνόμενος κατηφορικά προς το φράγμα της περιοχής (υψόμετρο 500 μ) όπου το συναντά σε απόσταση 5,5 χιλιομέτρων.
Από εκεί αρχίζει η ανάβαση, όπου έχετε μία καταπληκτική θέα της λίμνης και της γύρω περιοχής, περνάτε τη διασταύρωση για Νεοχώρι (υψόμετρο 610 μ) και συνεχίζετε με πιο έντονη ανηφορική κλίση μέχρι το ψηλότερο σημείο της διαδρομής, στον κεντρικό σταθμό της Αράχοβας (17ο χιλιόμετρο) στην πλατεία του χωριού, κάτω από τον ιστορικό πλάτανο (υψόμετρο 980 μ).
Κατόπιν εφόσον κινηθείτε για λίγο στην ισοϋψή των 980 μέτρων, αρχίζει η κατηφόρα, πρώτα ομαλή μέχρι το χωριό Κλεπά και αργότερα λίγο πιο έντονη, μέχρι τη γέφυρα της Περδικόβρυσης στο 27ο χιλιόμετρο (υψόμετρο 500 μ)
Απομένουν ακόμη 10 χιλιόμετρα και ξεκινούμε με την ανάβαση από τη γέφυρα στη διασταύρωση για Περδικόβρυση (υψόμετρο 620 μ) κατόπιν η υπέροχη παραλίμνια νότια διαδρομή μέχρι τη διασταύρωση Αγίου Δημητρίου – Φράγματος (υψόμετρο 550 μ) και τα τελευταία 2,5 χιλιόμετρα μέχρι τον τερματισμό.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Η σήμανση της διαδρομής θα είναι προσωρινή για την εξυπηρέτηση των αθλητών/τριών και με το πέρας του αγώνα θα αφαιρεθεί. Θα υπάρχει χιλιομετρική σήμανση ανά χιλιόμετρο στο οδόστρωμα με κόκκινο σπρέι.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ – ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ
Θα υπάρχουν 4 σταθμοί και 5 σημεία νερού.
Οι 2 κεντρικοί σταθμοί θα αποτελούν και σημεία αποκλεισμού (ο 1ος στην Αράχοβα με χρονικό όριο 2h30΄ και ο 2ος στη διασταύρωση της Περδικόβρυσης με χρονικό όριο 4 ώρες)
Οι κεντρικοί σταθμοί θα διαθέτουν νερό, ισοτονικό, αλάτι, ξηρούς καρπούς, πατατάκια, μπισκότα, μπανάνες.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Ο αγώνας είναι ΔΩΡΕΑΝ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα αποστέλλονται μέχρι 25 Ιουνίου στο μέιλ xristaraspap@hotmail.com και θα αναγράφουν ονοματεπώνυμο, έτος γεννήσεως και πόλη διαμονής. Επίσης θα αναγράφουν αν επιθυμούν να φιλοξενηθούν στο σχολείο του χωριού (είτε σε αίθουσα είτε με σκηνή στον προαύλιο χώρο)
Η διοργάνωση προκειμένου να αναλάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξυπηρέτηση των αθλητών/τριών αποφάσισε να αναγράφει ως έγκυρους στον πίνακα συμμετεχόντων τους δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν καταθέσει το ποσό των δέκα (10) ευρώ στο λογαριασμό 243-073710-624
ΙΒΑΝ GR64 0172 2430 0052 4307 3710 624 Τράπεζα Πειραιώς, με όνομα δικαιούχου Παπούλιας Χρήστος.
Το παραπάνω κρίνεται απαραίτητο, διότι έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα όπου δηλώνονται σε δωρεάν αγώνες πληθώρα δρομέων και δεν προσέρχονται, με αποτέλεσμα η διοργανώτρια αρχή να επιβαρύνεται με περιττά έξοδα και να μην ανταποκρίνεται όπως θα έπρεπε και θα μπορούσε στις προσδοκίες των συμμετεχόντων.
Το ποσό των δέκα (10) ευρώ θα επιστρέφεται στον δρομέα με την παραλαβή του αριθμού του από τη γραμματεία.
Ανώτατο όριο συμμετοχών ορίζονται οι 100 δρομείς.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6972831621 (Χρήστος Παπούλιας)

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.
Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται όπως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα και παραιτούνται από κάθε απαίτηση εναντίον της διοργάνωσης για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.
Επίσης , ρητώς αποδέχονται και παρέχουν τη συναίνεσή τους στη λήψη φωτογραφιών, υλικού βίντεο και στην προβολή του γεγονότος, του ονόματός τους και της εικόνας τους σε οποιοδήποτε ενημερωτικό έντυπο , μέσο μαζικής επικοινωνίας ή κοινωνικό δίκτυο εφόσον το επιλέξει η διοργάνωση για την προβολή αυτής.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Οι αθλητές/τριες πρέπει με δική τους πρωτοβουλία να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις, να έχουν εξεταστεί από ιατρό κατάλληλης ειδικότητας , ο οποίος να επιτρέπει τη συμμετοχή τους στον αγώνα , μετέχουν δε με δική τους ευθύνη στον αγώνα.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ
Η ασφάλιση των αθλητών που θα συμμετάσχουν στον αγώνα του ορεινού δρόμου θα γίνει με δική τους ευθύνη .

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ
Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες) , οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση , προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών , ακόμα και να αναστείλουν οριστικά τη διεξαγωγή του .

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα επίσημα (οριστικά) αποτελέσματα του αγώνα θα δημοσιοποιηθούν δύο ημέρες μετά τον αγώνα, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο απαραίτητος έλεγχος.

ΕΠΑΘΛΑ
Κύπελλα στους τρεις πρώτους γενικής κατηγορίας (ανδρών/γυναικών) και μετάλλια σε όλους τους τερματίσαντες.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων , οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής , δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν , έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από αρμόδιο γιατρό . Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση . Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο , ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους . Η Διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνης σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής. Τέτοια αντικείμενα θεωρούνται τα πλαστικά κύπελλα των σταθμών τροφοδοσίας ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας θα υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν τα πλαστικά κύπελλα μέσα στο σάκο ή δίπλα απ αυτόν. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου
Χρήστος Κακονίκος

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
1. Διασταύρωση (σημείο νερών) σε απόσταση 3 χιλιόμετρα από την εκκίνηση. Αποτελεί τον πρώτο και τελευταίο σταθμό.
2. Γέφυρα φράγματος (σημείο νερών) σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τον 1ο σταθμό (6 χιλ. από εκκίνηση)
3. Κρήνες (νερά, ισοτονικά) στα 3.000 μέτρα από τον τελευταίο σταθμό (9.000 μέτρα από την εκκίνηση)
4. Φουρκέτα δρόμου-Πυλώνα ΔΕΗ. Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τον τελευταίο σταθμό (13.000 μέτρα από την εκκίνηση) Θα προσφέρονται νερό, ισοτονικό και μπανάνα.
5. Αράχοβα (κεντρικός σταθμός) σε απόσταση 4.500 μέτρων από τον τελευταίο σταθμό (17.500 μέτρα από εκκίνηση) και σε υψόμετρο 980 μέτρα. Προσφέρεται νερό, ισοτονικό, μπανάνα, μπισκότα, πατατάκια, ξηροί καρποί, αλάτι.
6. Πλατεία Κλεπάς σε απόσταση 4.500 μέτρων από τον τελευταίο σταθμό (22.000 μέτρα από εκκίνηση). Προσφέρονται νερά, ισοτονικά, μπανάνες.
7. Γέφυρα Κλεπάς – Περδικόβρυσης σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από τον τελευταίο σταθμό (28.000 μέτρα από εκκίνηση). Προσφέρονται νερά και Κόκα κόλες.
8. Διασταύρωση Περδικόβρυσης (κεντρικός σταθμός) σε απόσταση 1.500 μέτρων από τον τελευταίο σταθμό (29.500 από εκκίνηση) Προσφέρονται νερά, ισοτονικά, μπανάνα, καρπούζι, μπισκότα, πατατάκια, ξηροί καρποί, αλάτι.
9. Διασταύρωση σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τον τελευταίο σταθμό (34.500 μέτρα από εκκίνηση). Προσφέρονται νερά, ισοτονικά, κόκα κόλες.
10. Τερματισμός σε 3 χιλιόμετρα. Προσφέρονται νερά, ισοτονικά, μπανάνες, καρπούζι. Ακολουθεί γεύμα για τους αθλητές και συνοδούς με τοπικά εδέσματα.