Χωρίς παράπλευρο δίκτυο διαμαρτύρονται για τα διόδια οι κάτοικοι πέριξ του κόμβου Ρίγανης

Οι κάτοικοι των χωριών Παλαιομάνινα, Ρίγανη, Στρογγυλοβούνι, Γουργιώτισσα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια Αγγελοκάστρου την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 στις 11 το πρωί. Αν και έχουν στείλει υπνομνήματα στους αρμοδίους δεν έχουν λάβει καμία απάντηση και δεν έχουν δει καμία ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημά τους. Με τη λειτουργία του σταθμού διοδίων Αγγελοκάστρου την Ιονίας Οδού οι κάτοικοι πέριξ του κόμβου Ρίγανης πρέπει να πληρώνουν διόδια διέλευσης 3,5€ χωρίς να χρησιμοποιούν την Ιόνια Οδό ή τις ωφέλειες της για χρήση 500 μέτρων. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει παράπλευρη οδός εξυπηρέτησης των μόνιμων κατοίκων…

ΥΠΟΜΝΗΜΑ των κατοίκων ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ – ΡΙΓΑΝΗΣ – ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΒΟΥΝΙΟΥ ΓΟΥΡΓΙΩΤΙΣΣΑΣ
προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κ. Χρήστο ΣΠΙΡΤΖΗ
κοιν.1) ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ 2) ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 3) ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 4) ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Είμαστε κάτοικοι των χωριών που βρίσκονται δίπλα στον κόμβο Ρίγανης της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ.
Πιο συγκεκριμένα:
1.Ο κόμβος ΡΙΓΑΝΗΣ βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου από τα χωριά μας και λειτούργει ως κόμβος διέλευσης τόσο ως προς το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ που είναι διοικητικό κέντρο τον νομού όσο και προς το ΑΓΡΙΝΙΟ δια μέσου της εξόδου ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ που είναι το εμπορικό κέντρο.
2. Ο σταθμός διοδίων ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ απέχει 250 μ από την έξοδο Αγγελοκάστρου και 500 μ από τον κόμβο ΡΙΓΑΝΗΣ
3. Με την κατασκευή τον σταθμού διοδίων ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ υφιστάμεθα το εξής παράλογο. Αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε διόδια διέλευσης 3,5€ χωρίς να χρησιμοποιούμε την ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ ή της ωφέλειες της για χρήση 500 μέτρων.
4. Η αναγκαιότητα αυτή προκύπτει λόγω μη ύπαρξης παράπλευρης οδού εξυπηρέτησης των μόνιμων κατοίκων που όφειλε η πολιτεία να μεριμνήσει για την κατασκευή της.
5. Επειδή το τέλος διοδίων έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και στην δίκια μας περίπτωση δεν υπάρχει ωφέλεια η ανταπόδοση άλλα μόνο άδικη επιβάρυνση.
Για τους πιο πάνω λόγους
οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ – ΡΙΓΑΝΗΣ – ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΒΟΥΝΙΟΥ -ΓΟΥΡΓΙΩΤΙΣΣΑΣ
ζητούμε
Ι. Την εξαίρεση πληρωμής για τοπικές διαδρομές με την λήψη ρύθμισης για τους μόνιμους κατοίκούς των πιο πάνω χωριών στο σταθμό διοδίων ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
για τους
ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ των ΧΩΡΙΩΝ Οι Πρόεδροι
1) ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΑΝΟΣ
Ζ} ΜΙΧΑΠΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
3) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΑΠΤΗΣ
4) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΠΟΓΕΡΑΚΗΣ