Ο Γ. Παπαναστασίου προτίμησε να πάρει θέση ακούγοντας την πλευρά που ψηφίζει…

Ο Δήμαρχος Αγρινίου συναντήθηκε σήμερα για δεύτερη φορά με την Επιτροπή Αγώνα κτηνοτρόφων της Λεπενούς. Σε σχετική δήλωσή του που διενεμήθη στον τοπικό τύπο (παρατίθεται αυτούσια στη συνέχεια) και παρά το γεγονός ότι παραδέχεται ότι δεν είναι αρμοδιότητά του να κρίνει το έργο των υπηρεσιών και τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ στους κτηνοτρόφους, δηλώνει πως στηρίζει το αίτημα για επανέλεγχο των κτηνοτρόφων. Αυτό όμως είναι από πλευράς του Γ. Παπαναστασίου μία έμμεση αλλά σαφής υποστήριξη στα όσα υποστηρίζουν οι κτηνοτρόφοι της Λεπενούς, ιδίως όταν δηλώνει πως η κτηνοτροφία δέχθηκε ένα δυνατό πλήγμα…. Και το ερώτημα είναι γιατί ο δήμαρχος μπαίνει στη διαδικασία έστω και εμμέσως να πάρει θέση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί… Δεν έχει εμπιστοσύνη ο κ. Παπαναστασίου στις κρατικές υπηρεσίες που έκαναν τους ελέγχους; Και πως οδηγήθηκε στο συμπέρασμα να στηρίξει το αίτημα για επανέλεγχο χωρίς να ακούσει και τη γνώμη του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ζήτημα;;; Ή μήπως κάτι τέτοιο ήταν περιττό, αφού ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι “δημότης” Αγρινίου…;;; Τι είναι η πλήγμα στην κτηνοτροφία, κύριε δήμαρχε, να γίνονται έλεγχοι;;; Θεωρείτε σωστό να υπάρχουν κτηνοτρόφοι με ειλικρινείς δηλώσεις που μοχθούν για το μεροκάματο και να εισπράττει επιδοτήσεις έστω και ένας που μπήκε στο πειρασμό να κάνει ψευδή δήλωση;;; Είστε βέβαιος, κύριε δήμαρχε, πως στη Λεπενού δεν υπάρχει ούτε ένας κτηνοτρόφος με ανειλικρινή δήλωση;;;

Ο Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε: «Άκουσα με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα που προέκυψαν από τον έλεγχο του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λεπενού. Η κτηνοτροφία, ένας από τους πιο δυναμικούς και παραγωγικούς τομείς της περιοχής, δέχθηκε ένα δυνατό πλήγμα. Δυστυχώς, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την οικονομία, όχι μόνο της περιοχής, αλλά ολόκληρου του νομού. Πλήττονται αλυσιδωτά πολλές κατηγορίες επαγγελματιών που ζουν αποκλειστικά από την αγροτική οικονομία.
Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να κρίνω το έργο των υπηρεσιών και τα αποτελέσματα των ελέγχων.
Οφείλω όμως να αναγνωρίσω ότι η περιοχή της Λεπενούς έχει μακρά παράδοση στην εκτροφή βοοειδών και γνωρίζω προσωπικά πολλούς οργανωμένους και νόμιμους παραγωγούς.
Όπως μου μετέφεραν οι κτηνοτρόφοι, παλεύουν για ένα δίκαιο στόχο, να μην χαθεί το ζωικό κεφάλαιο της Αιτωλοακαρνανίας. Ο Δήμος Αγρινίου στηρίζει το αίτημα για επανέλεγχο των κτηνοτρόφων και προτίθεται να συμβάλλει με ότι μέσο διαθέτει στην διοργάνωση ανοιχτής συζήτησης προς ενημέρωση όλων των θεσμικών παραγόντων της Αιτωλοακαρνανίας αφού πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα της περιοχής».