Δημοτική Αρχή Θέρμου: Όχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα από τον κ. Θ. Κασόλα

Από τον Συνδυασμό «Δύναμη Συνεργασίας»

Όχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα από τον κ. Θ. Κασόλα
Ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θέρμου και ο επικεφαλής της κ. Θ. Κασόλας συνεχίζει με αμείωτη ένταση να αποκρύπτει σκοπίμως μείζονα θέματα που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και να παραποιεί εσκεμμένα την αλήθεια, προκειμένου να δημιουργεί εντυπώσεις, όπως χαρακτηριστικά προκύπτει και από την πιο πρόσφατη από τις ανακοινώσεις του, με την οποία καταφέρεται κατά της δημοτικής αρχής, αδιαφορώντας ακόμα και για το ότι με την ενέργειά του αυτή πλήττει το κύρος εκδηλώσεων με ιδιαίτερη βαρύτητα, όπως αυτή των Αποκαλυπτηρίων του «Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων» που θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Ιουνίου 2017.
Γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες του Δήμου Θέρμου ότι η κατασκευή του εν λόγω Μνημείου περιλαμβανόταν εδώ και χρόνια στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού της πλειοψηφίας, σε αντίθεση με τον κ. Θ. Κασόλα που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να υπονομεύσει το έργο, χαρακτηρίζοντας «κατάτμηση έργου» την ξεχωριστή εργολαβία στήριξης του πολεμικού αεροσκάφους και τη μετέπειτα κατασκευή της πλατείας στον λόφο του Αγίου Κοσμά, πράγμα που επιβαλλόταν από τις ιδιαίτερες συνθήκες της παρέμβασης και κρίθηκε εξάλλου νόμιμο. Για τη στάση του αυτή βέβαια δεν έχει να πει ούτε μια κουβέντα μεταμέλειας ο κ. Θ. Κασόλας.
Σήμερα τάχα «πονάει» για την αιτούμενη οικονομική συνεισφορά των συγγενών για την κάλυψη του κόστους τοποθέτησης εντοιχισμένης φωτογραφίας καθενός από τους τιμώμενους ήρωες στο εν λόγω Μνημείο και εγχάρακτου κειμένου κάτω από αυτές, παρέμβαση που κρίθηκε αναγκαία κατά την πορεία υλοποίησης του έργου αλλά δεν περιλαμβανόταν στην αρχική μελέτη βάσει της οποίας δημοπρατήθηκε το έργο. Σε περίπτωση, βέβαια, που φέρναμε προς ψήφιση νέα πίστωση γι’ αυτόν τον σκοπό, ο γνωστός «καταγγέλτης» επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, θα μας κατηγορούσε για μια ακόμη φορά για κατάτμηση έργου και πιθανά θα ακολουθούσε τον γνωστό δρόμο, αυτόν της υποβολής αναφορών προς τους επιθεωρητές δημοσίων έργων, όπως πράττει κάθε τόσο.
Να τονίσουμε εδώ ότι κατά τη συζήτηση που έγινε με τις οικογένειες των τιμώμενων ηρώων αναφορικά με την ανάληψη του κόστους τοποθέτησης των προτομών στο Μνημείο από τις ίδιες τις οικογένειες διευκρινίστηκε ότι αυτό θα γινόταν σε προαιρετική βάση και μόνο κατόπιν συνεννόησης και κοινής σχετικής απόφασης και των πέντε οικογενειών και αυτό είναι απόλυτα ξεκάθαρο.
Η αναφορά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης περί υποχρεωτικότητας στην ανάληψη της δαπάνης τοποθέτησης κάθε μίας από τις προτομές από την αντίστοιχη οικογένεια δεν ευσταθεί και γι’ αυτό καλό θα είναι ο κ. Θ. Κασόλας να σοβαρευτεί και να σεβαστεί την προσπάθεια της δημοτικής αρχής που παραδίδει ένα περίλαμπρο Μνημείο, που όμοιό του δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Να αφήσει την πλειοδοσία του λαϊκισμού. Εξάλλου, γνωρίζει ο κ. Θ. Κασόλας τη διαβεβαίωση του Δημάρχου, η οποία έχει ανακοινωθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος δεν επιθυμεί να καταβάλει το μικρό αυτό ποσό (για την εντοιχισμένη φωτογραφία και τη χάραξη του κειμένου) ο Δήμαρχος θα αναλάβει εξ’ ιδίων τη σχετική δαπάνη.
Οπότε, υπό αυτές τις συνθήκες δεν μένουν στον κ. Θ. Κασόλα περιθώρια για άλλα κροκοδείλια δάκρυα.
Όσο για την επίκληση του ιδίου στην εν λόγω δημόσια ανακοίνωσή του περί ανηθικότητας από πλευράς του Δήμου σχετικά με τα παραπάνω αναφερόμενα για την οικονομική συμμετοχή των οικογενειών των τιμώμενων ηρώων στο κόστος υλοποίησης μέρους των απαιτούμενων παρεμβάσεων στο Μνημείο, από τα προαναφερόμενα προκύπτει το έωλο του ισχυρισμού του.
Μιας και ο κ. Θ. Κασόλας, όμως, κόπτεται για ηθική και σεβασμό στους νεκρούς, θα τον καλούσαμε να απαντήσει δημοσίως ποιος συνέταξε την «επώνυμη» καταγγελία με ημερομηνία 25 Απριλίου 2017 κατά του Δημάρχου και των μελών της Επιτροπής του ΤΟΕΒ Κάτω Χρυσοβίτσας, την οποία φέρεται να υπέγραψε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος που είχε αποβιώσει στις 17-2-2017 (δηλαδή προ διμήνου από την αποστολή της καταγγελίας). Τέλος, να απαντήσει ποιος επισύναψε την ανακοίνωση του κ. Θ. Κασόλα με ημερομηνία 18-3-2017 στην ως άνω καταγγελία σχετικά με το ως άνω ΤΟΕΒ και την απέστειλε στον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Δίνουμε τα έγγραφα στη δημοσιότητα και στην κρίση των πολιτών.