Επίσκεψη του Γ. Βαρεμένου στην Αμφιλοχία

Κίνηση Ενεργών Πολιτών για το Δήμο ΑμφιλοχίαςΑνακοίνωση από την «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Δήμου Αμφιλοχίας για την Ανατροπή και την Αναγέννηση»

Την Αμφιλοχία επισκέφτηκε την Παρασκευή (2/6) ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος. Συναντήθηκε με μέλη της Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και δημότες, έχοντας την ευκαιρία να συζητήσει για τα θέματα μείζονος σημασίας που απασχολούν τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερα επισημάνθηκαν οι εξελίξεις γύρω από τους μεγάλους οδικούς άξονες, Ιόνια και Αμβρακία Οδός, και οι συνέπειές τους στην τοπική οικονομία.

Ο κ. Βαρεμένος τόνισε ότι νέες αυτές οδοί αποτελούν την ευκαιρία της Αμφιλοχίας και της Αιτωλοακαρνανίας συνολικότερα, για να βγουν από το τούνελ της απομόνωσης, και να μετεξελιχθούν σε πρωταγωνιστές στην αναπτυξιακή προοπτική που διαμορφώνεται πλέον για τη δυτική Ελλάδα. Στο πλαίσιο, βέβαια, αυτό απαιτούνται κάποιες συμπληρωματικές παρεμβάσεις κι ένας στρατηγικός σχεδιασμός ανάδειξης και προβολής των πλεονεκτημάτων της περιοχής, ώστε οι νέοι ορίζοντες, που ανοίγουν οι υπό αποπεράτωση οδοί, να μην μείνουν κενοί περιεχομένου. Εδώ, ο κ. Βαρεμένος, εξέθεσε τις πρωτοβουλίες του για την υλοποίηση του οράματός του, για μια Αιτωλοακαρνανία με εξωστρεφή δυναμισμό στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, του εμπορίου και των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων. Στον τελικό αυτόν σκοπό, εξήγησε ότι εντάσσονται οι ενέργειές του για τη δρομολόγηση, επιτέλους, του μεγαλόπνοου σχεδίου ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων του Νομού σε ένα δίκτυο μονοπατιών διεθνούς πολιτιστικού ενδιαφέροντος, και τη διασύνδεσή τους με τα μοναδικά σε κάλλος αξιοθέατα της περιοχής, ώστε η Αιτωλοακαρνανία να εξελιχθεί σε τουριστικό προορισμό, και υψηλής στάθμης και σε κατά το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια του έτους. Όταν ρωτήθηκε για την τύχη του αρχαίου Αμφιλοχικού Άργους και του θεάτρου του στον επιδιωκόμενο αυτόν σχεδιασμό, σημείωσε ότι ο χώρος αυτός και το θέατρο ειδικότερα θα πρέπει να εξερευνηθούν το ταχύτερο και να έρθουν στο φως, ώστε μαζί με τα άλλα πέντε θέατρα του Νομού να αποτελέσουν ένα αδιάσπαστο σύνολο. Ανέφερε, επιπλέον, ότι αναγκαία προϋπόθεση, ως συμπληρωματικό εργαλείο στη βιώσιμη ανάπτυξη του Νομού, αποτελεί και η δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, κάτι που θα λειτουργήσει προωθητικά σαν λοκομοτίβα παραγωγικής ανασυγκρότησης για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε και το θέμα της ίδρυσης Δ. ΙΕΚ στην Αμφιλοχία. Θέμα στο οποίο εσχάτως παρατηρείται έντονη κινητικότητα, χάρη στις ενέργειες της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Αμφιλοχίας προς τους αρμόδιους παράγοντες και το Υπ. Παιδείας. Ο κ. Βαρεμένος έδειξε θετική διάθεση, κι έτοιμος να στηρίξει την προσπάθεια, διαβλέποντας τις ευκαιρίες που παρέχει για περαιτέρω ενίσχυση του πλούσιου κτηνοτροφικού κεφαλαίου του Δήμου, των τυροκομικών μονάδων και εν γένει της τοπικής οικονομίας.