Αιτωλοακαρνανία : Μικρότερο το ενδιαφέρον για Διευθυντές Σχολείων

Μειωμένος κατά 25 με 30% σε πανελλάδικό επίπεδο είναι ο αριθμός των αιτήσεων των εκπαιδευτικών για τις θέσεις Διευθυντών των σχολικών μονάδων της χώρας σε σχέση με το 2011. Ανάλογη σε γενικές γραμμές είναι η εικόνα και στην Αιτωλοακαρνανία, όπου στο ΠΥΣΠΕ υποβλήθηκαν 144 αιτήσεις για 85 θέσεις, ενώ στο ΠΥΣΔΕ υποβλήθηκαν 139 αιτήσεις για 84 θέσεις.

Εκπαιδευτικοί παράγοντες αποδίδουν το γεγονός του μειωμένου ενδιαφέροντος για τις θέσεις Διευθυντών Σχολείων στους εξής λόγους: στον μικρό χρόνο των έξι ημερών που δόθηκε για τη συγκέντρωση και κατάθεση των δικαιολογητικών και αιτήσεων, στη νέα διαδικασία των κρίσεων, όπως η συνέντευξη η οποία δεν είναι δομημένη και το πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων, στο μικρό επίδομα θέσης που κυμαίνεται από 200 έως 300 ευρώ το οποίο φορολογείται και τέλος στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες.

Οι θητείες των σημερινών διευθυντών λήγουν 22 Ιουλίου, ο νόμος με τον οποίο επιλέχθηκαν έχει κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, ενώ 31/7 λήγει και το σχολικό έτος. Επομένως, τα χρονοδιαγράμματα είναι ιδιαίτερα στενά, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι κρίσεις. Την επόμενη βδομάδα θα ανακοινωθούν τα μετρήσιμα μόρια και στις 20 Ιουνίου θα συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων. Οι συνεντεύξεις αναμένονται να ξεκινήσουν από 28 Ιουνίου και μετά.