Οι τοπικιστές ούτε γιατί απέτυχε το “αυτόνομο” Πανεπιστήμιο δεν μπορούν να αποτιμήσουν

Είπαν αλήθειες στην ανακοίνωσή τους οι απόφοιτοι του τμήματος ΔΠΦΠ. Μπορεί σε πολλούς να μην άρεσε που προτείνουν την μεταφορά του τμήματός τους στα Γιάννενα, αλλά η αποτίμηση που κάνουν για την πορεία των τμημάτων του Αγρινίου τα τελευταία χρόνια είναι καθ’όλα σωστή.

Και πραγματικά όσο και να τυφλώνουν κάποιον οι παρωπίδες του τοπικισμού δεν μπορεί να μην βλέπει την αποτυχία του αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, η οποία οφείλεται στην εμπλοκή τοπικών πολιτικών προσώπων στην όλη υπόθεση του Πανεπιστημίου που “χρησιμοποίησαν” τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου για ίδιον επικοινωνιακό όφελος. Μια Διοικούσα βεβαίως με (μικρο)κομματικά κριτήρια τοποθετημένη και η οποία έλαμψε δια της απραξίας της και της απουσίας της, αφού τα περισσότερα μέλη της δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους στο Αγρίνιο. Με εξαίρεση τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής, του οποίου μας απέμειναν οι φωτογραφίες του με πολιτικούς παράγοντες της Επιτροπής και τον κ. Δεληβοριά που ήρθε μια φορά για να μας πει ότι τα αρχαία θέατρα θέλουμε να τα αναστηλώσουμε για το κλαπατσίμπανο. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο εύστοχο σχόλιο από αυτό των αποφοίτων “Πρυτάνεις από skype ονειρευόμαστε να γίνουμε όλοι….”

“Η ευθύνη της Διοικούσας Επιτροπής και του προέδρου της είναι τεράστια, αφού για όλα τα χρόνια λειτουργίας του, το ΠΔΕ δεν έκανε το παραμικρό βήμα στην εκπλήρωση των ουσιαστικών στόχων που είχε θέση το τμήμα” λένε χαρακτηριστικά οι απόφοιτοι του ΔΠΦΠ και έχουν απόλυτο δίκιο. Και δεν είναι μόνο αυτό… Η Διοικούσα Επιτροπή έχασε κάθε ευκαιρία για την ανάπτυξη του Ιδρύματος και στο ζήτημα των υποδομών. Δεν προωθήθηκε αποτελεσματικά κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη υποδομών… Και πως θα γίνονταν αυτό, αφού το Πανεπιστήμιο ήταν γυμνό από υπηρεσίες… Δυστυχώς οι τοπικιστές που ονειρεύονται παρά το αντίθετο πνεύμα της εποχής και της οικονομίας επανασύσταση ενός τέτοιου Πανεπιστημίου, ούτε τι έφταιξε και απέτυχε το “αυτόνομο” Πανεπιστήμιο δεν είναι σε θέση να αποτιμήσουν.

Δ.Π