Φάμελλος: Σε 25 μήνες το υδροηλεκτρικό φράγμα της Μεσοχώρας

«Η δική μας άποψη είναι εκ των προτέρων δηλωμένη. Δεν έχουμε καμία αμφισβήτηση στον υδροηλεκτρικό χαρακτήρα του φράγματος της Μεσοχώρας και στην ανάγκη να λειτουργήσει, αποδεικνύοντας ότι με αυτή την κυβέρνηση επιτέλους ενεργοποιούνται θέματα και καθυστερήσεις δεκαετιών για τη χώρα».Αυτά υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, σήμερα, αργά το μεσημέρι, από τα Τρίκαλα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε.

Γιατί όλα, διευκρίνισε, μπορούν να γίνουν και προς όφελος του περιβάλλοντος και προς όφελος της κοινωνίας, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.Εμείς από την πρώτη μέρα δουλέψαμε, τόνισε για το ίδιο θέμα ο κ. Φάμελλος, για να έχουμε έναν ορίζοντα συγκεκριμένο και είχαμε δεσμευτεί πως θα ήταν η τελευταία εβδομάδα διαβουλεύσεων, για το θέμα της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Και για αυτό εγώ σήμερα έφερα στον Δήμο και στην Περιφέρεια τους περιβαλλοντικούς όρους που έχουμε ήδη καταγράψει στο υπουργείο και οι οποίοι την Δευτέρα συζητιούνται και με τη ΔΕΗ και μέσα στην επόμενη εβδομάδα υπογράφονται και θεσμικά.

«Ήθελα σήμερα να έχω τη σύμφωνη γνώμη και για κάποιες μικρές τροποποιήσεις που κάναμε με τον Δήμο Πύλης και την Περιφέρεια, διότι για μας, η τοπική συνιστώσα μιας συζήτησης είναι η ουσία της δημοκρατίας. Δεν αγνοούμε την αυτοδιοίκηση, της έχουμε πολύ μεγαλύτερη αξία από ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, παρότι τοπικές αποφάσεις για τον οικισμό της Μεσοχώρας δεν είχαν ληφθεί τις προηγούμενες δεκαετίες».

Πέραν αυτού, αναφέρθηκε και στις ευθύνες που αναλαμβάνει πολιτεία, η ΔΕΗ και ο Δήμος Πύλης, τονίζοντας ότι θα πρέπει από τη μία να γίνει ρυμοτόμηση της περιοχής επέκτασης του οικισμού και πρόσθεσε ότι το κόστος της μετεγκατάστασης καθώς και τις αποζημιώσεις αναλαμβάνει η ΔΕΗ καθώς και τη διαμόρφωση της παραλίμνιας περιοχής.Όλα αυτά, ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τους επόμενους 25 μήνες και εννοείται ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διασφαλιστεί και να πραγματοποιηθεί πρώτα η μετεγκατάσταση των κατοίκων.