Που να το φανταζόσασταν σύντροφοι

Που να το φανταζόμασταν, όταν διαμαρτυρόμασταν για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων που έκανε η Άννα Διαμαντοπούλου, ότι θα έρχονταν μία μέρα που η κυβέρνηση της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ (και ολίγον ΑΝΕΛ), θα καταργούσε ένα σχολείο στο Αγρίνιο παρά τη αντίθετη γνώμη των εμπλεκομένων φορέων, την ώρα μάλιστα που ισχυρίζεται ότι θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια…. Που να το φανταζόμασταν πως θα έρχονταν η ώρα που η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαζε ανακοίνωση ουσιαστικά κατά της κυβέρνησής της… Έτσι έγινε με την κατάργηση του 9ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου και τη συγχώνευσή του με το 19ο. Σκεφτείτε μάλιστα όταν η κομματική οργάνωση δεν μπορεί να διατηρήσει ένα δημοτικό σχολείο, πόσο σοβαρά… θα λάβει υπόψιν της η κυβέρνηση τις απόψεις της και τις “πιέσεις” της σε άλλα θέματα, όπως η τριτοβάθμια εκπαίδευση στο νομό, τα έργα υποδομής και άλλα. Βεβαίως όσα συμβαίνουν τώρα δεν ξεπλένουν επ’ ουδενί τη Διαμαντοπούλου, που πέρασε στην ιστορία ως η Άννα της φωτοτυπίας, αφού επί υπουργίας της κόντεψαν να φτάσουν Χριστούγεννα για να πάνε τα βιβλία στα σχολεία και τώρα έχει το θράσος να το παίζει μεταρρυθμίστρια…

Τώρα όμως που το 9ο δημοτικό σχολείο στο Αγρίνιο καταργήθηκε, η απόφαση έχει ήδη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια…. Και εξηγούμαστε: αν τυχόν αποσυρθεί η απόφαση, πράγμα που θα είναι μεν σωστό, η κυβέρνηση θα περάσει το μήνυμα ότι ακούει περισσότερο την κομματική οργάνωση παρά τους εμπλεκόμενους στο θέμα όπως ο Σύλλογος Γονέων, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί και ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης που εισηγήθηκε αρνητικά. Ένα τέτοιο μήνυμα θα είναι ακόμη περισσότερο εξοργιστικό απ’ ό,τι τώρα που πάρθηκε μία απόφαση κόντρα σε όλους.

ΥΓ: Αλλά για σκεφτείτε την ώρα που ο Πολάκης υπόσχεται πως θα μας κάνει σοβιετία, νομαρχιακή οργάνωση του κόμματος καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω αποφασή της. Αν ο Πολάκης τα καταφέρει, λέμε αν, βλέπω τους συντρόφους της Νομαρχιακής σε γκουλάγκ… Βαστάτε σύντροφοι…!