Στη μεγάλη του Σταμάτη σχολή

Αυτές τις ντρίμπλες κι αυτά τα τρικς θα πρέπει να υποθέσουμε πως ο Γιώργος Παπαναστασίου τα έμαθε, όταν θήτευσε στα πρώτα του βήματα στην πολιτική στο πλευρό του Δημήτρη Σταμάτη ως αντινομάρχης.

Έτσι λοιπόν χθες -με αφορμή τα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου από τον Πρωθυπουργό- μάθαμε ότι πριν ένα μήνα ο δήμαρχος Αγρινίου είχε σύσκεψη με τον Υπουργό Υποδομών και απέσπασε τη δέσμευση για ένταξη της μελέτης της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Η σύσκεψη έμεινε ηθελημένα από πλευράς Παπαναστασίου μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας. Και το κόλπο -γιατί ακόμη δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό- εικάζουμε ότι έπιασε κρίνοντας και τις κυβερνητικές προθέσεις… Και επιπλέον η μυστικοπάθεια σου δίνει και τη δυνατότητα να πεις ότι “είμαι των έργων και όχι των λόγων”. Έτσι και με τη σύσκεψη που έλαβε χώρα στα τέλη Ιουλίου με τον Υπουργό Παιδείας για το Πανεπιστήμιο ο Γ. Παπαναστασίου τηρεί σιγή ασυρμάτου και περιμένει τις ανακοινώσεις του Υπουργείου. Ό,τι και να κάνεις κάποιος στο δήμαρχο Αγρινίου δεν πρόκειται να του πάρει λέξη για όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη με τον Υπουργό. Και γκεσταμπίτικα βασανηστήρια να υποστεί, αν δεν βγάλει ανακοίνωση ο Γαβρόγλου, ο Παπαναστασίου δεν μιλάει για το Πανεπιστήμιο. Το έτερο κόλπο, που χρονολογείται στη “μαθητεία” παρά το πλευρόν του Δ. Σταμάτη είναι εκείνο που έκανε στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης όταν συζήτησε μαζί τους σε σύσκεψη στο δημαρχείο την πιθανότητα κατάργησης της ΔΕΥΑ. Τους είχε πει πως σκέφτονταν να την καταργήσει συγχωνεύοντάς της με την υπηρεσία ύδρευσης του δήμου. Τελικά έκανε το αντίθετο (περίπου γιατί οι εργαζόμενοι του δήμου δεν ήθελαν να μετακινηθούν) και απέσπασε τη συναίνεση.

Οι ντρίμπλες και τα τρικς καλά είναι βέβαια, αρκεί να μην το παρακάνει κανείς! Υποθέτουμε ότι θα το έμαθε και αυτό ο Γ. Παπαναστασίου στην εποχή της Νομαρχίας Σταμάτη.