Εξεταστική για την Υγεία: Τεταμένο κλίμα στην εξέταση Σαλμά [video]

Σαλμάς: Κάθε φορά που θα συκοφαντούμαι από πρόθεση θα υποβάλω μήνυση
Τεταμένο ήταν το κλίμα κατά την συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, όπου κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, που έγιναν στο διαγνωστικό κέντρο συγγενικών του προσώπων, με βάση τη τιμή των 1.500 ευρώ ανά εξέταση, που ορίστηκε με υπουργική απόφαση του Μάκη Βορίδη.
Τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Σαλμάς στην εισηγητική του ομιλία δήλωσε ότι κάθε φορά που θα συκοφαντείται από πρόθεση θα υποβάλλει μήνυση. «Δεν θα ανεχθώ συκοφαντία», είπε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα και Αννέτας Καββαδία. «Αυτό το εκλαμβάνω ως απειλή», του είπε σε έντονο ύφος ο κ.Λάππας, ενώ η κ.Καββαδία διερωτήθηκε αν υπάρχει προληπτική λογοκρισία. «Έχετε δει κανέναν ανακριτή να θυμώνει τόσο πολύ;», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Σαλμάς, προκαλώντας νέο γύρο αντιδράσεων, με τον Σπύρο Λάππα να λέει ότι «και 100 φορές να απειληθώ με μήνυση, το τι θα ρωτάω είναι δικό μου θέμα».

Σαλμάς: Η κοστολόγηση των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων έγινε σωστά
Την άποψη ότι “η κοστολόγηση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης έγινε σωστά γιατί ήταν αντιστοίχηση με το κόστος της παλαιάς μεθόδου” και ότι “πιο πολύ ωφελήθηκε η εξέταση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ” εξέφρασε, σήμερα, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, ο οποίος, με δύο επιστολές του προς την Επιτροπή ζήτησε να παραστεί και να εξεταστεί ως μάρτυρας για το θέμα των αρθροσκοπήσεων.

Ο κ. Σαλμάς, στην εισηγητή του τοποθέτηση δήλωσε ότι “εφήρμοσε πρώτος στην Ευρώπη ως καθηγητής και ως γιατρός αυτή την εξέταση” και προσέθεσε πως “τα 18 χρόνια που εκλέγεται βουλευτής ουδείς τον κατηγόρησε για οτιδήποτε”.”Ο βίος μου ήταν έντιμος και η διαδρομή μου καθαρή” δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και συνέχισε: “Άσκησα τα ιατρικά μου καθήκοντα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας χωρίς αμοιβή, όπως διδάσκω και στο Πανεπιστήμιο χωρίς αμοιβή. Επίσης σημείωσε ότι ο ίδιος “ήταν ο υπουργός που έδωσε τη μεγαλύτερη μάχη στο χώρο της διαφθοράς στο φάρμακο”, ενώ υπογράμμισε ότι ο ίδιος ήταν ο βασικός συντελεστής για να αποκαλυφθεί η υπόθεση Novartis στην Ελλάδα.

Αναφορικά με το επίμαχο θέμα των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων και την τιμή των 1.500 ευρώ που ορίστηκε, ο Μάριος Σαλμάς ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ως γιατρός δεν είχε καμία επιχειρηματική δραστηριότητα με τον ΕΟΠΥΥ και ανέφερε ότι στον τομέα των αρθροσκοπήσεων “δεν έχει καμία ευθύνη ή εμπλοκή”. Επίσης σημείωσε ότι η εταιρεία που έκανε αυτές τις αρθροσκοπήσεις εισέπραξε το ποσό των 276.458 χιλιάδων ευρώ. Από αυτά, απήντησε ερωτηθείς σχετικά, ο ίδιος εισέπραξε από την εν λόγω εταιρεία και για τις αρθροσκοπήσεις και τις λοιπές υπηρεσίες που προσέφερε το ποσό των 50.000 χιλιάδων ευρώ, τα οποία έχει δηλώσει στην εφορία.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ