Τελικά ούτε καν ένσταση

Παρήλθε την προηγούμενη εβδομάδα η προθεσμία υποβολής ενστάσεων για τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό που διενεργεί η ΔΕΥΑ για την μελέτη με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» με προϋπολογισμό ύψους 291.610€. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης δεν κατατέθηκε καμία ένσταση, παρά το μεγάλο κόστος της μελέτης.

Για την εξέλιξη του διαγωνισμού αυτού υπήρξε έντονη παραφιλολογία με αφορμή το προηγούμενο δημοσίευμα μέσου ενημέρωσης πανελλαδικής απήχησης που υπονοούσε “μεθόδευση για να πάει το έργο σε συγκεκριμένο ανάδοχο”. Η εν λόγω υπόνοια που καλλιεργήθηκε από το δημοσίευμα είχε προκαλέσει εντυπώσεις… αλλά και απορίες από τη στιγμή που ο διαγωνισμός δεν έχει καταλήξει, ούτε έχει αναδείξει προσωρινό μειοδότη. Η μη υπόβολη ενστάσεων από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό -παρά το γεγονός ότι μιλάμε για μία μελέτη με μεγάλο προϋπολογισμό- έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εντυπώσεις που καλλιεργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση ο διαγωνισμός που καθυστέρησε, εξαιτίας της πολύμηνης αποχής των μελών του ΤΕΕ από τις Επιτροπές Δημοπρασιών Έργων και Μελετών, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του ΤΕΕ για το ασφαλιστικό, αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα.