“Πράσινο φως” από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη μελέτη του Πάρκου

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου το ένταλμα πληρωμής για τη μελέτη ανάπλασης του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου. Η έγκριση αυτή ουσιαστικά αποτελεί έγκριση νομιμότητας της διαδικασίας ανάθεσης. Αυτό ανακοινώθηκε απόψε από το δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Υπενθυμίζεται πως το ένταλμα αρχικά είχε επιστραφεί αθεώρητο από την Επίτροπο του Ε.Σ. και στη συνέχεια το θέμα παραπέμφθηκε από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Παπαναστασίου ΓΟ Γ. Παπαναστασίου χαρακτήρισε την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου απάντηση “στη λάσπη που δέχθηκε η δημοτική αρχή από την αντιπολίτευση”. Ο δήμαρχος Αγρινίου κατηγόρησε για καταστροφολογία την αντιπολίτευση και τόνισε ότι οι μελετητές θα πληρωθούν άμεσα και το έργο θα προχωρήσει. Aκόμη ο δήμαρχος Αγρινίου ενημέρωσε πως η μελέτη έχει παραληφθεί προσωρινά από την υπηρεσία του δήμου και έχει αποσταλεί για γνωμοδότηση στην αρχαιολογική και δασική υπηρεσία, ακολούθως η μελέτη θα παραληφθεί οριστικά από το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου.

Μάλιστα ο Γ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε σε μήνυση που άσκησε εναντίον του ο εκδότης Δ. Μπακής για τη νομιμότητα της διαδικασίας ανάθεσης για τη μελέτη του πάρκου, λέγοντας ότι η μήνυση τέθηκε στο αρχείο και ανέγνωσε μέρος της απόφασης του Εισαγγελέα, το οποίο ανέφερε πως η ανοιχτή διαδικασία για την ανάθεση της μελέτης του πάρκου θα απαιτούσε επιπλέον χρόνο, παρά το γεγονός ότι εν προκειμένω αναγνωρίζεται το επείγον του πράγματος.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες… Η έως τώρα προσπάθεια της δημοτικής αρχής Παπαναστασίου ως προς τη νομιμότητα της διαδικασίας δικαιώθηκε πανηγυρικά. Αντιθέτως η εξέλιξη αυτή πλήττει την αξιοπιστία των παρατάξεων Μοσχολιού και Τραπεζιώτη που “σήκωσαν” το θέμα αδικαιολόγητα, όπως αποδείχθηκε από την εξέλιξη αυτή.