“Αν δεν στηρίξουμε Κατσιφάρα… θα αναρωτηθεί όλος ο κόσμος γιατί δεν το κάνουμε”

Ένα σενάριο που είναι εδώ και αρκετό καιρό γνωστό στην κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας, αυτό της στήριξης του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα από το ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, καταγράφει ρεπορτάζ της RealNews

Το Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρει σήμερα το real.gr, έχει να αποφασίσει να υποστηρίξει επιτυχημένους περιφερειάρχες και δημάρχους, ακόμα και αν αυτοί προέρχονται ή ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους, με την προϋπόθεση στο δίπολο “συντήρηση- πρόοδο” να τάσσονται με το δεύτερο στρατόπεδο.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται (ακριβέστερα, κατ’ άλλους, έχει ήδη συμφωνήσει στο ανώτερο δυνατό επίπεδο) να στηρίξει τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος ανήκει στο χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Στήριξη, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες διασταυρωμένες πληροφορίες προτίθεται να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον πρώην υφυπουργό Απόστολο Κατσιφάρα, ανηψιό του Γιώργου Κατσιφάρα, υπουργού επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και προσωπικού φίλου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

“Αν δεν στηρίξουμε τον Σταύρο Αρναουτάκη και τον Απόστολο Κατσιφάρα, θα αναρωτηθεί όλος ο κόσμος γιατί δεν το κάνουμε” αναφέρει στo real.gr κορυφαίος υπουργός, εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το Μέγαρο Μαξίμου απέκτησε την καλύτερη των γνωμών για τους δυο περιφερειάρχες, μέσω των επαφών για τα Περιφερειακά Συνέδρια που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η στήριξη σε Στ. Αρναουτάκη και Απ. Κατσιφάρα αποδεικνύει πως η Κουμουνδούρου θα εγκαταλείψει την κομματική στρατηγική που ακολούθησε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές (“δεν είχε καμιά σχέση με την στρατηγική που επί δεκαετίες ακολουθούσε η αριστερά στους δήμους”, παραδέχονται πλέον ανώτατα στελέχη) και που την οδήγησαν στην ήττα του 2014, επιζητώντας αυτή τη φορά ευρύτατες συνεργασίες.