Διαμαρτυρία για τα κενά και τις ελλείψεις στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου [pics]

600 ώρες κενές στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα!
Κινητοποίηση πραγματοποίησε σήμερα η κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και με τη συμμετοχή των μαθητών. Η διαμαρτυρία εντάσσεται στην ευρύτερη κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων ενάντια στην απαξίωση τους με τις μεγάλες ελλείψεις καθηγητών και βιβλίων μουσικής παιδείας.

Στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γ. Αλεξόπουλο, που μίλησε στο ΑγρίνιοCulture.gr, στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Σχολείου υπάρχει περί τις 600 ώρες κενές. “Τοποθετήθηκαν 16 καθηγητές πρόσφατα όμως το σχολείο για να λειτουργήσει πλήρως χρειάζεται περίπου άλλους τόσους καθηγητές μουσικής” ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το πρόβλημα θα μπορούσε να λυσεί ως ένα ικανοποιητικό βαθμό με την πρόσληψη μερικών ακόμη αναπληρωτών. Δύο ακόμη σημαντικά προβλήματα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είναι η έλλειψη βιβλίων με αποτέλεσμα οι γονείς να υποχρεώνονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, καθώς επίσης και το γεγονός ότι ακόμη δεν δίνεται η δυνανότητα στους μαθητές που αποφοίτουν να έχουν μαζί με το απολυτήριό τους και πιστοποίηση σπουδών στα μουσικά μαθήτων, κάτι που εξάλλου προβλέπονταν στον ιδρυτικό νόμο των Μουσικών Σχολείων.

Στην κινητοποίηση να σημειωθεί ότι χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Σ. Καρανίκας, ενώ στο πλαίσιο της κινητοποίησης μαθητές του μουσικού σχολείου πραγματοποίησαν και σύντομο μουσικό πρόγραμμα.

Αναλυτικά το ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου
ΨΗΦΙΣΜΑ
O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Αγρινίου συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων για τις 30 Οκτωβρίου 2017.
Διαμαρτύρεται
-για τις ελλείψεις καθηγητών μουσικής παιδείας
-για τις ελλείψεις βιβλίων μουσικής παιδείας
Έχουν συμπληρωθεί ήδη 29 χρόνια από την ίδρυση των πρώτων Μουσικών Σχολείων και είναι απαράδεκτο να είναι σε εκκρεμότητα ακόμα αυτά τα ουσιώδη για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία τους ζητήματα.
Εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία
-Για την μη οριστική λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών
-Για την καθυστέρηση στην προκήρυξη και ολοκλήρωση των διαγωνισμών για τη δωρεάν σίτιση των μαθητών
-Γιατί ακόμα μία χρονιά μαθητές κάνουν μάθημα σε σχολεία απαράδεκτα και επικίνδυνα, χωρίς καμία μέριμνα από πλευράς της πολιτείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, που παρά τις υποσχέσεις ακόμα στεγάζεται σε λυόμενα.
-Γιατί και αυτή η Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, για άλλη μια φορά εξαπάτησε γονείς και παιδιά υποσχόμενη πιστοποίηση σπουδών των αποφοίτων στα μουσικά μαθήματα, όπως ο ιδρυτικός νόμος των Μουσικών Σχολείων ορίζει, χωρίς να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
-Για τη διδασκαλία Αγγλικής γλώσσας κατά επίπεδα γνώσεων στο Γυμνάσιο.
-Για τα χρόνια και άλυτα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την δωρεάν δημόσια παιδεία του 12χρονου δημόσιου σχολείου.
Τονίζουμε ότι τα Μουσικά Σχολεία είναι διαδημοτικά σχολεία με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και η οριστική επίλυση των παραπάνω προβλημάτων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιβίωσή τους.
Επειδή θεωρούμε ότι:
-έχουμε χρέος στα παιδιά μας, τα σχολεία μας να γίνουν φωτεινή ελπίδα για το μέλλον τους,
-η μουσική παιδεία δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη,
-η δημόσια δωρεάν παιδεία είναι υποχρέωση της Πολιτείας που σέβεται τους πολίτες της.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την πλήρη δικαίωσή μας.

View post on imgur.com