Διάφορες αναγνώσεις για το διάλογο Βαρεμένου – Παπαναστασίου

Αιφνιδίασε πολλούς η παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βρεμένου στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. Ακόμη περισσότερο πολλοί εντυπωσιάστηκαν από την ένταση που είχε ο διάλογος του βουλευτή με τον δήμαρχο Γ. Παπαναστασίου, ιδίως όσον αφορά το θέμα του επιχειρηματικού πάρκου.

Η αλήθεια είναι πως δεν είθισται ένας βουλευτής -και μάλιστα αντιπρόεδρος της βουλής- να έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο για να απαντήσει σε όσα είπε σε κάποια συνέντευξή του ένας αντιδήμαρχος. Ο Γιώργος Βαρεμένος βέβαια όσον αφορά την παράδοση του Κλειστού Γηπέδου στην αερογέφυρα άφησε να εννοηθεί ότι αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα, ωστόσο ο αντίδημαρχος Νίκος Γκρίζης ήταν αυτός που πρόσφατα άφησε αιχμές προς στην πλευρά της Κυβέρνησης για την καθυστέρηση που υπάρχει. Η ουσία βέβαια είναι πως η παρούσα Κυβέρνηση “έτρεξε” το θέμα του Κλειστού Γηπέδου όσο καμία άλλη, ωστόσο δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς πως ούτε αυτή μπόρεσε να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που η ίδια έθεσε. Αλλά και πάλι, άλλο είναι να πέφτει έξω το χρονοδιάγραμμα ενάμισι χρόνο και άλλο 15χρόνια… Σε κάθε περίπτωση ο Γιώργος Βαρεμένος μίλησε ήπια και συνετά για το θέμα, όταν όμως λίγο αργότερα την ημερομηνία των εγκαινίων, που ο βουλευτής είπε πως θα την καθορίσει το Υπουργείο σε συνεννόηση με το δήμαρχο, την αποκάλυψε ο σύμβουλος της “Ανατροπής Τώρα” Στ. Καμμένος, οι όποιες θετικές εντυπώσεις από την παρουσία του Γ. Βαρεμένου εξανεμίστηκαν.

Ωστόσο ο διάλογος που είχαν Παπαναστασίου και Βαρεμένος για το επιχειρηματικό πάρκο ήταν αυτός που δημιούργησε πολλές απορίες, δεδομένου μάλιστα ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε αρκετές φορές με επαινετικά λόγια για τη συνεισφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια των φορέων της περιοχής για παραμονή και αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Αγρίνιο. Αρκετοί διέγνωσαν σκοπιμότητες ένθεν κακείθεν στο διάλογο μεταξύ των δύο για το επιχειρηματικό πάρκο και τους λόγους που δεν προχωρά η παραχώρηση της έκτασης στο Αγγελοκάστρο. Το βέβαιο είναι πως η δημοτική αρχή Αγρινίου έχει συγκεκριμένες πολιτικές καταβολές από τη ΝΔ και έχει φανεί σε αρκετά θέματα η ευκολία, με την οποία αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση. Από την πρόσφατη παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν προκύπτει με βεβαιότητα κάτι αντίστοιχο. Προκύπτει όμως πως υπάρχει μία φιλοκυβερνητική παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο, που ενίοτε έχει καλύτερη πληροφόρηση ακόμη και από τον κυβερνητικό βουλευτή.

ΥΓ: Γιατί ο Δ. Τραπεζιώτης δεν ρώτησε το Γ. Βαρεμένο να μας πει τι ειπώθηκε στη σύσκεψη με τον Γαβρόγλου για τα Πανεπιστημιακών τμήματα του Αγρινίου;