Περιμένει μελέτη από το 2012 για το δρόμο στα Ακαρνανικά – Περιφέρεια και Δήμο “δείχνει” η ΥΠΑ

Την ευθύνη στην Περιφέρεια και το δήμο Ακτίου-Βόνιτσας επιρρίπτει η Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την άσχημη κατάσταση του δρόμου που οδηγεί στην κορυφή των Ακαρνανικών Ορέων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απαντητικό έγγραφο της ΥΠΑ σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλου και Ν. Μωραΐτη, που διαβιβάστηκε στη βουλή και περιήλθε σε γνώση του ΑγρίνιοCulture.gr, η ΥΠΑ έχει εκπονήσει μελέτη για τη συντήρηση του δρόμου και την διαθέτει στην Περιφέρεια και τον Δήμο για να συντηρήσουν το δρόμο ή να συνεισφέρουν έστω στο κόστος συντήρησης, αλλά χωρίς ανταπόκριση μέχρι σήμερα…

Σημειωτέον ότι δρόμος από το τοπικό διαμέρισμα Θυρρείου του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας έως την κορυφή των Ακαρανικών είναι συνολικού μήκους 18 χιλιομέτρων και έχει κατασκευαστεί πριν από 60 χρόνια περίπου, χωρίς τις απαιτούμενες προδιαγραφές τεχνικών έργων – τάφρων απορροής όμβριων υδάτων. Κάποια πέτρινα γεφύρια που υπάρχουν βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης με σοβαρό κίνδυνο ατυχημάτων.

Αναλυτικά η απάντηση της ΥΠΑ:
Αναφορικά με τη βελτίωση οδικής προσπέλασης στου Τ/Σ Ακαρνανικών, σας γνωρίζουμε ότι η ΥΠΑ έχει εκπονήσει Μελέτη με τεχνικό αντικείμενο «Εργασίες συντήρησης δρόμου 18 χλμ. και εργασίες συντήρησης του κτιρίου που στεγάζεται ο Τ/Σ, ήτοι: εργασίες οδοστρωσίας, κατασκευή νέων τεχνικών έργων, συντήρηση των υπαρχόντων τεχνικών έργων, καθαρισμό και επένδυση τάφρων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και σήμανση οδικού δικτύου, αποκατάσταση βλαβών στη μόνωση δώματος Τ/Σ, αποκατάσταση τμημάτων περίφραξης και χρωματισμό κτιρίου» συνολικού προυπολογισμού 1.456.098 ΕΥΡΩ, η οποία εγκρίθηκε στις 28/11/2012.

Επειδή η εν λόγω οδός πρόσβασης στον Τ/Σ Ακαρνανικών, εξυπηρετεί την πρόσβαση στην περιοχή, εκτός της Υπηρεσίας μας και εταιρείες σταθερής κινητής τηλεφωνίας, τηλεόρασης, ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και κατοίκους της περιοχής (βοσκούς κ.λ.π.), ή Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΥΠΑ έχει ενημερώσει την Περιφέρεια και τον Δήμο ότι εκπόνησε μελέτη και τους την διαθέτει για να συντηρήσουν το δρόμο ή να συνεισφέρουν έστω στο κόστος συντήρησης, αλλά χωρίς ανταπόκριση μέχρι σήμερα. Το έργο αυτό δεν έχει εκτελεστεί.

(φωτό από το xiromeronews.blogspot.gr)