Ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Αγρίνιο με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων και Ελευθέρων Επαγγελματιών» πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστεί το θεσμικό πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών, δηλαδή τόσο για τα κόκκινα δάνεια όσο και για τις οφειλές προς το δημόσιο (Δ.Ο.Υ., ΕΦΚΑ κλπ). Σημειωτέον ότι αντίστοιχες ενημερωτικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σήμερα στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος και Μ. Τριανταφύλλου. Ο Ειδικός Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης όσον αφορά τον εξωδικαστικό μηχανισμό ανέφερε ότι η πλατφόρμα κενεργοποιήθηκε αναλαμβάνει αιτήσεις τον Αύγουστο 2017 και υπογράμμισε πως “αυτή η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη για την Ελλάδα, διότι έχει πάρα πολλά οφέλη, όπως είναι 120 δόσεις, κούρεμα προστίμων και προσαυξήσεων, ενώ προβλέπεται ακόμα και διαγραφή κεφαλαίου υπό προϋποθέσεις”. Στόχος τόνισε είναι “να ενημερώσουμε τον κόσμο για να ξέρουν ότι υπάρχει πλέον ένα εργαλείο που μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και λοιπά, γιατί δυστυχώς δεν είναι γνωστό στον επιχειρηματικό κόσμο ότι για τα προβλήματα που έχουν για τα χρέη τους υπάρχουν λύσεις”. Ακόμη ο Φ. Κουρμούσης αναφέρθηκε στην σημερινή εξαγγελία του Υπ. Οικονομίας Γ. Δραγασάκης για αλλαγές (κατάργηση ορισμένων δικαιολογητικών) στο πλαίσιο που αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ούτως ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Φ. Κουρμούση υπάρχουν 30.000 αιτήσεις και 26 περιπτώσεις έληξαν επιτυχώς, ωστόσο διευκρίνισε ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε φάση διορθωτικών κινήσεων για να τρέξει με πιο καλούς ρυθμούς ο εξωδικαστικός μηχανισμός.

View post on imgur.com