Με ιδιαίτερη “παθολογία” οι εφημερίες της Παθολογικής στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Το θέμα της λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγρινίου θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ των Νοσοκομείων Αγρινίου – Μεσολογγίου, μετά τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στο εφημεριακό πρόγραμμα της κλινικής οι αναρρωτικές άδειες που έλαβαν δύο από τους γιατρούς της κλινικής. Αποτέλεσμα είναι οι τελευταίες μέρες του Απριλίου να καλύπτονται με “εντέλλεσθε” από τον διοικητή του Νοσοκομείου για εφημερίες πέραν του ορίου. Κάτι που προφανώς δεν είναι σε καμία περίπτωση επιθυμητό, αλλά προβάλλει ως λύση ανάγκης έστω για μερικές μέρες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το θέμα που έχει προκύψει έχει ενημερωθεί η 6ηΥΠΕ, από την οποία η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει ζητήσει μετακινήσεις γενικών γιατρών από τα Κέντρα Υγείας, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Είναι δε άξιο παρατήρησης το γεγονός ότι η 6η ΥΠΕ πρόσφατα σε άλλες περιπτώσεις που δημιουργήθηκαν παρόμοια προβλήματα, είτε σε Νοσοκομεία, είτε ακόμη και σε Κέντρα Υγείας, έσπευσε να δώσεις λύσεις με μετακινήσεις προσωπικού μέσω “εντέλλεσθε”. Ωστόσο δεν έχει πράξει αναλόγως για το Νοσοκομείο Αγρινίου τα τελευταία χρόνια. Σε διαφορετική περίπτωση και με δεδομένη τουλάχιστον τη δυσφορία των γιατρών της Παθολογικής που επωμίζονται το βάρος στο να κάνουν εφημερίες πέραν του ορίου, φαίνεται αναγκαστικά να μπαίνει στο τραπέζι ακόμη και η ολιγοήμερη αναστολή της εφημεριακής λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής.

Ωστόσο, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Παθολογική Κλινική, σύμφωνα με πολλούς υγειονομικούς του Νοσοκομείου Αγρινίου, παρουσίαζει μία ιδιαίτερη… “παθολογία”… σε σχέση με το εφημεριακό πρόγραμμα που καταρτίστηκε για τον Απρίλιο, το οποίο σε συνδυασμό με την απουσία δύο γιατρών με αναρρωτική άδεια που συμπίπτει με ημέρες που οι συνάδελφοί τους έχουν συμπληρώσει τις εφημερίες τους, πλέον “αναγκάζονται” -συγκεκριμένα τρεις γιατροί- να επωμίζονται δυσανάλογο εφημεριακό βάρος. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι από την Παθολογική Κλινική έχει αποσπαστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, μόνιμος παθολόγος που διορίστηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου μέσα από την προκήρυξη του 2016, με αποτέλεσμα να καταγράφεται μία ακόμη απουσία γιατρού.

Η όλη κατάσταση φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει αντικίνητρα για να έρθουν γιατροί στην Παθολογική Κλινική του Αγρινίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό το διάστημα αναμένονταν να αναλάβει υπηρεσία νέος παθολόγος στο Νοσοκομείο Αγρινίου, ο οποίος τελικά προτίμησε, άλλο επαρχιακό Νοσοκομείο. Και η εν λόγω θέση οδεύει προς επαναπροκήρυξη. Τουλάχιστον από την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μία “ανάσα” στην Παθολογική Κλινική, αφού πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία στις αρχές Μαΐου ένας άλλος νέο παθολόγος.