Nοσοκομείο Αγρινίου: Εξομαλύνεται η Παθολογική – Λύση για το Μαγνήτη

ΠαπαδόπουλοςΕξομαλύνεται η κατάσταση στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου, σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Π. Παπαδόπουλο. Μιλώντας στον “ΑΕΡΑΣ FM 99,5” και το Δημήτρη Παπαδάκη ο διοικητής του Νοσοκομείου ανέφερε ότι η προβληματική κατάσταση που δημιουργήθηκε πρόσφατα μετά τις αναρρωτικές άδειες δύο γιατρών της Κλινικής αμβλύνεται . Ο Π. Παπαδόπουλος ανέφερε πως πλέον η μία αναρρωτική άδεια έχει λήξει και πως από αύριο αναλαμβάνει καθήκοντα ένας μόνιμος παθολόγος, ενώ η δεύτερη θέση παθολόγου που μένει ακάλυπτη οδεύει προς επαναπροκήρυξη.

Ωστόσο ο Π. Παπαδόπουλος ανέφερε πως το πρόβλημα της Παθολογικής Κλινικής αμβλύνεται μεν, αλλά παραμένει καθώς από οκτώ από τις έννεα θέσεις ειδικευόμενων στην Παθολογική παραμένουν ακάλυπτες λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από γιατρούς. Προανήγγειλε όμως πως το επόμενο διάστημα 3-4 αγροτικοί γιατροί θα συνδράμουν την εφημέρευση στην Κλινική. “Αυτό όμως δεν λύνει το πρόβλημα οριστικά, το πρόβλημα θα λυθεί σε μεγάλο βαθμό με πρόσληψη έξι γιατρών για την αυτόνομη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών” ανέφερε ο Π. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε πως η διαδικασία των αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί, ενώ η διαδικασία των κρίσεων θα διαρκέσει τρεις περίπου μήνες, εκτιμώντας ότι το αυτόνομο ΤΕΠ θα λειτουργήσει πιθανότατα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Λύση για το μαγνητικό τομογράφο
Τον τελευταίο χρόνο περίπου ο μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου Αγρινίου παραμένει εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης εξειδικευμένου ακτινολόγου. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Π. Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε κατ΄αρχήν πως πρόσφατα το ΔΣ του Νοσοκομείου αποφάσισε για την εκπαίδευση ενός από τους υπηρετούντες στο Νοσοκομείο ακτινολόγους, ενώ επειδή αυτή είναι μία διαδικασία που θα διαρκέσει αρκετό καιρό, έχει ζητηθεί με την κατεπείγουσα διαδικασία η πρόσληψη κατ΄εξαίρεση εξειδικευμένου ακτινολόγου για το μαγνήτη. “Είναι κομβικής σημασίας όχι μόνο από τη δική μας πλευρά, αλλά και από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας να λειτουργήσει ο μαγνητικός τομογράφος στο Αγρίνιο, γιατί έξω γίνεται κυριολεκτικά ένα πάρτι σε αυτή την ιστορία και αυτό πρέπει να λάβει ένα τέλος” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Π. Παπαδόπουλος εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το μαγνητικός τομογράφος εντός του 2018 θα τεθεί ξανά σε λειτουργία. Κληθείς να διευκρινίσει το πως επετεύχθη η λύση για την εκπαίδευση του ακτινόλογου στο μαγνητικό, εξήγησε ότι αυτό έγινε μέσα από συζήτηση – διαπραγμάτευση  με τη Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, το Επιστημονικό Συμβούλιο και με την οικειοθελή βούληση του γιατρού. Η διευκρίνιση αυτή δημιουργεί βέβαια την απορία γιατί δεν επετεύχθη κάτι τέτοιο όλο το προηγούμενο διάστημα πριν αναλάβει ο Π. Παπαδόπουλος τη διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου… Γιατί αν είχει γίνει κάτι τέτοιο με την αποχώρηση του γιατρού που λειτουργούσε το μαγνητικό, τώρα ο μαγνητικός θα είχε ήδη τεθεί ξανά σε λειτουργία

Ακούστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου στον ΑΕΡΑΣ FM 99,5