Ρόλος λιπαντικών αυτοκινήτου και φίλτρου καμπίνας – Βρείτε φθηνά ανταλλακτικά από PMparts

H σύγχρονη τεχνολογία έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να επιτρέπει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να φτιάχνουν πολύ αποδοτικούς κινητήρες. Σκοπός αυτών των κινητήρων είναι να γίνεται οικονομία στο καύσιμο και η εκπομπή καυσαερίου να είναι μειωμένη. Έτσι η απόδοση του κινητήρα θα είναι πολύ καλή. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα λιπαντικά αυτοκινήτων να καταπονούνται σε μεγάλο βαθμό, αφού βρίσκονται πλέον σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Το λιπαντικό είναι ανάγκη να είναι δυνατό σε κάθε ξεκίνημα και συνολικά για όλες τις διαδρομές που θα κάνετε με το αυτοκίνητο. Και αυτό γιατί μεταξύ των επιφανειών του κινητήρα το μόνο που υπάρχει εκεί είναι το λιπαντικό, το οποίο είναι υπεύθυνο για την γρήγορη ή αργή φθορά του μηχανικού μέρους του αυτοκινήτου.

Τι προτείνει η Pmparts; Αν ένα παλιό μοντέλο κινητήρα που έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα έχει χρησιμοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια ορυκτέλαια είναι επικίνδυνο να παρεμποδίσει τη λειτουργία του κινητήρα και να φθείρει τα εξαρτήματά του σε μεγάλο βαθμό. Το ίδιο ισχύει και για τα σπορ αυτοκίνητα, τα οποία διαθέτουν κινητήρες που λειτουργούν σε ακραίες θερμοκρασίες.

Φίλτρα αέρος

Μία άλλη κατηγορία στα ανταλλακτικά αυτοκινήτου είναι τα φίλτρα αέρος, τα οποία αφαιρούν τους ρύπους που μπαίνουν από την ατμόσφαιρα στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Πρόκειται για ένα σύστημα εξαερισμού δηλαδή.

Η λειτουργία του φίλτρου καμπίνας αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντική για τη δημιουργία βέλτιστης ατμόσφαιρας στο εσωτερικό του. Τα φίλτρα αυτά χρειάζονται αλλαγή και ανάλογα με το μοντέλο του αυτοκινήτου, μπορεί να διαφέρουν. Ο χρόνος απόδοσης ενός φίλτρου αέρα είναι περίπου τα 2 χρόνια, καθώς ο αέρας που επικρατεί στον χώρο επηρεάζει και την υγεία.

Πως θα καταλάβετε ότι τα φίλτρα καμπίνας έχουν χαλάσει

  • Η οσμή στο αυτοκίνητο είναι περίεργη
  • Τα τζάμια θαμπώνουν ασυνήθιστα
  • Ρυθμίζεται δύσκολα η θερμοκρασία μέσα στην καμπίνα
  • Η ροή του αέρα στο εσωτερικό γίνεται με δυσκολία

Βρείτε τα ανταλλακτικά αυτοκινήτου στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Pmparts σε ανταγωνιστικές τιμές. Άμεση αποστολή στον χώρο σας ή αυθημερόν παραλαβή από το κατάστημα.