Σε ένα μήνα η πρόσκληση και η ένταξη για τα έργα της Λιμνοθάλασσας

Προεξάρχουσα θέση στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση για την λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού έχουν τα έργα που στοχεύουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.

Αυτά είναι τα έργα με τίτλο : «Συμπληρωματικά έργα αναβάθμισης των υδατικών οικοσυστημάτων της Ν.Δ. Αιτωλοακαρνανίας» και «Αποχέτευση – Αποστράγγιση Αντλιοστασίων D1, D2, D6 και συναφών έργων στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού» συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ. Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Μεσολόγγι έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε αυτά τα δύο μεγάλα έργα, για τα οποία σε ένα περίπου μήνα θα ανοίξει η πρόσκληση στο «Ε.Π. Αλιείας & Θάλασσας», όπως άλλωστε αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Κατσιφάρας με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης Χ. Κασίμη.

Σημειωτέον πως τα δύο έργα – «σημαία» του όλου εγχειρήματος ωρίμασαν από τον Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας, μέσα από μελέτες που έγιναν με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο.