Κατέβασε τους διακόπτες στους ΤΟΕΒ η ΔΕΗ

Σε διακοπή ηλεκτροδότησης προχώρησε σήμερα η ΔΕΗ σε πολλά αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ Μεσολογγίου, Παραβόλας και Κατοχή. Ενώ σειρά αναμένεται να πάρουν οι ΤΟΕΒ Λεσινίου, Νεοχωρίου και Φυτειών.

Παρά το γεγονός ότι οι ΤΟΕΒ της περιοχής πρότειναν να δώσουν έναντι των οφειλών τους στη ΔΕΗ και να διακανονίσουν σε 120 δόσεις το υπόλοιπο των οφειλών τους, η ΔΕΗ προχώρησε στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος από τα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ. Αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί σύντομα, εντός ημερών, οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας θα αντιμετωπίσουν μείζον πρόβλημα με τις καλλιέργειές τους. Να σημειωθεί ότι οι ΤΟΕΒ της περιοχής αναμένεται να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται πως ο ΤΟΕΒ Νεοχωρίου διατίθεται να δώσει στη ΔΕΗ 200.000 ευρώ, ο ΤΟΕΒ Φυτειών 30.000 ευρώ, ο ΤΟΕΒ Παραβόλας 8.000 ευρώ, ο ΤΟΕΒ Λεσινίου 500.000 ευρώ, ο ΤΟΕΒ Μεσολογγίου 150.000 ευρώ και ο ΤΟΕΒ Κατοχής 50.000 ευρώ. Οι παραπάνω ΤΟΕΒ έχουν συνολικές οφειλές στη ΔΕΗ που ανάγονται περί τα 8 εκατ. ευρώ, ενώ το 2017 κατέβαλλαν στη ΔΕΗ περίπου 2 εκατ. ευρώ.