Mε πολλές παράλληλες εκδηλώσεις το “Ελληνίς” και τις συνήθεις ανακατασκευές των τελευταίων ετών [video]

Πρεμιέρα χθες για την καλοκαιρινή περιόδο του δημοτικού κινηματογράφου «Ελληνίς» και σήμερα ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Μαρία Παπαγεωργίου και η υπεύθυνη του κινηματογράφου Χρ. Μπαλάσκα παραχώρησαν συνέντευξη τύπου με αφορμή την έναρξη του «Ελληνίς».

Γ. Παπαναστασίου : Κάθε χρόνο βελτιώνουμε τις υποδομές μας
Ο Γ. Παπαναστασίου τόνισε ότι o θερινός δημοτικός κινηματογράφος είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους του Αγρινίου, ένας χώρος αναψυχής και πολιτισμού. «Μέλημά μας είναι να διατηρήσουμε το χώρο αυτό, να τον προσέξουμε και να τον παραδώσουμε έχοντας προσθέσει κάτι παραπάνω από αυτά που παραλάβαμε» είπε χαρακτηριστικά. Ακόμη ο Γ. Παπαναστασίου ανέφερε κάποιες από αυτές τις βελτιώσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, όπως η αντικατάσταση της οθόνης προβολής, η αποκατάσταση των καθισμάτων και φέτος η αποκατάσταση των χώρων υγιεινής. “Κάθε χρόνο βελτιώνουμε τις υποδομές μας, όταν τις παραλάβαμε ήταν για να μην πω σε άθλια σε ημιάθλια κατάσταση. Μιλάμε για πράγματα που αφορούσαν την παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Τα σχολεία ήταν σε τραγική κατάσταση και έχουμε κάνει σημαντικές παρεμβάσεις, οι αθλητικοί χώροι με πρώτο το ΔΑΚ ήταν επίσης σε άθλια κατάσταση, όπως επίσης το ΔΗΠΕΘΕ, το “Άνεσις” και το “Ελληνίς”. Κάθε χρόνο όμως τα βελτιώνουμε παρόλο που δεν υπάρχουν χρήματα. Σήμερα ο δήμος εισπράττει για έργα το ένα όγδοο που εισέπρατταν ο δήμος Αγρινίου και οι υπόλοιποι καποδιστριακοί δήμοι τα προηγούμενα χρόνια” ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αγρινίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από ταινίες στον χώρο του «Ελληνίς» θα πραγματοποιηθούν συναυλίες αλλά και θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους. Τέλος ο Δήμαρχος Αγρινίου αποκάλυψε ότι θα πραγματοποιηθούν σημαντικές συναυλίες στον «Ελληνίς», στις 9 Ιουλίου με τους Χαΐνηδες και στις 18 Ιουλίου με τον Χρήστο Θηβαίο, ενώ στις 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημοκρατίας συναυλία των Locomondo. Επίσης συναυλία της Μελίνας Κανά θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου στις 24 Αυγούστου.