Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Εμείς κινδυνολογούμε ή αυτοί εξουθενώνουν τους γιατρούς;

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ενόψει της κινητοποίησης που πραγματοποιήσει την Παρασκευή το πρωί στο Νοσοκομείο Αγρινίου, παραχώρησε η διοιήση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου. Στο πλαίσιο της συνέντευξης τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μιχάλης Κατσιγιάννης, ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Δήμας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Γιώργος Ντουντούμης και ο Γενικός Γραμματέας του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας Μιχάλης Κωνσταντίνου, ενώ παρέστη και η Πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών Σοφία Σαμαντά.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μιχάλης Κατσιγιάννης τόνισε η κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου έρχεται σε συνέχεια των επαφών που είχε το Εργατικό Κέντρο με τους υγειονομικούς φορείς του Νοσοκομείου Αγρινίου. Ο Μ. Κατσιγιάννης αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα του Νοσοκομείου Αγρινίου με επίκεντρο την παθολογική κλινική. «Ενώ θα έπρεπε η παθολογική κλινική του νοσοκομείου να έχει τουλάχιστον 8 γιατρούς διαθέτει 5 που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το κύριο αίτημα είναι να γίνουν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες που να μπορούν πραγματικά να καλύπτούν τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών αναγκών.

Μάλιστα σχολίασε την πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και της διοίκησης του Νοσοκομείου σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι “δεν λένε στο λαό ότι το 2017 υπήρξαν περικοπές περίπου 550 εκατομμύρια για τα νοσοκομεία και 250 εκατομμύρια για την πρωτοβάθμια υγεία”. Αναφέρθηκε ακόμη ο Μιχάλης Κατσιγιάννης στο γεγονός ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί ακόμη με το οργανόγραμμα του παλιού νοσοκομείου των 120 κλινών και χαρακτήρισε μπαλώματα και ασπιρίνες στους καρκινοπαθείς τις προσλήψεις που επκαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Έχουν την ευθύνη και δεν αναγνωρίζουμε αν πήραν κάποιους γιατρούς, γιατί πάλι δεν καλύπτονται οι βασικές ανάγκες του Νοσοκομείου. Τι να αναγνωρίσουμε; Ότι φέρνουν έναν επικουρικό ή ένα αγροτικό γιατρό για να καλύψει τις ανάγκες; Ένας παθολόγος καλύπτει 40 κλίνες στην κλινική και ταυτόχρονα 50 περιστατικά στα επείγοντα, αυτή είναι η κατάσταση” είπε ο Μ. Κατσιγιάννης και πρόσθεσε πως “έρχονται τώρα ξεδιάντροπα να εγκαλέσουν το Εργατικό Κέντρο ότι συκοφαντεί τις ενεργειές τους στο Νοσοκομείο. Εμείς κινδυνολογούμε ή αυτοί εξουθενώνουν τους γιατρούς; Προς τιμήν τους το προσωπικό του Νοσοκομείου κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες, γιατί όταν ο παθολόγος κάνει το ωράριό του το πρωί, την εφημερία το βράδυ και μετά πάλι το πρωινό ωράριο, αυτό δεν είναι εξαντλητικό;”. Και κατέληξε ο πρόεδρος του Εργατικό Κέντρου υπογραμμίζοντας ότι “το ζήτημα δεν είναι να αναγνωρίσουμε αν έγινε κάτι καλό, αλλά να δούμε την ουσία του ζητήματος, δεν θέλουμε μερεμέτια, θέλουμε παροχές ανωτέρου επιπέδου που να καλύπτουν τις σύχρονες ανάγκες”.