Το κυκλοφοριακό της οδού Κατράκη προβληματίζει, ομοίως και η αναδιαρρύθμιση της εθνικής οδού

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρουσιάζεται στην οδό Κατράκη και ταλανίζει τους περίοικους αποτέλεσε αντικείμενο ερώτησης του «Ανυπότακτου Αγρινίου» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υποστήριξε πως το πρόβλημα θα επιλυθεί όταν η οδός Πανεπιστημίου που έχει αποκλειστεί από το έργο της αναδιαρρύθμισης της εθνικής οδού, που ακόμη δεν έχει παραληφθεί, λειτουργήσει και πάλι απορροφώντας τμήμα της κυκλοφορίας.

Ερώτημα μετά από αίτημα πολιτών προς τον Δήμο Αγρινίου
Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου
κ. Βασίλειο Φωτάκη
Κοιν.: Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου
και επικεφαλής παρατάξεων
κ. Πρόεδρε
όπως προσφάτως πληροφορηθήκαμε 100 και πλέον συμπολίτες μας έχουν καταθέσει πρωτοκολλημένο αίτημα στο Γραφείο του Δημάρχου (αρ. πρωτ. 30-4-18/23281) για την επίλυση ενός σημαντικού κυκλοφοριακού προβλήματος, που απασχολεί τους κατοίκους επί και πέριξ της οδούς Μάνου Κατράκη.
Ο αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος στον συγκεκριμένο δρόμο έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη καθημερινότητά τους που συμβάλλει κατά πολύ στην δεδομένη υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους (θόρυβος, ρύπανση, κυκλοφορία βαρέων οχημάτων εντός του αστικού ιστού), καθώς και της ασφάλειας των πεζών μιας και καθίσταται επικίνδυνη η μετακίνηση τους για τις ανάγκες της καθημερινότητας τους.
Το αίτημα αυτό ήταν αποτέλεσμα προηγούμενων έντονων προφορικών οχλήσεων τους προς τη δημοτική αρχή, η οποία παρά το ότι γνωρίζει το πρόβλημα εδώ και πάρα πολύ καιρό, καμία πρωτοβουλία προς την επίλυση του δεν έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα.
Με δεδομένο ότι οι συγκεκριμένοι κάτοικοι πέρα από το αίτημα έχουν προβεί και στην διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων για την επίλυση του
Ρωτάμε τη δημοτική αρχή:
1) Γιατί όλο αυτό το διάστημα που γνωρίζει το πρόβλημα δεν έχει πράξει το παραμικρό;
2) Προτίθεται να υιοθετήσει κάποια από τις προτάσεις τους και ποια;
3) Τι προτίθεται να κάνει από δω και στο εξής, κυρίως και όχι μόνο για τους ευαίσθητους ηλικιακά κατοίκους της περιοχής (παιδιά, ηλικιωμένοι, προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους, προκειμένου να διασφαλίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ασφαλή καθημερινή τους μετακίνηση;

Για το Ανυπότακτο Αγρίνιο
Στέλιος Μερμίγκης