Μόνο στο ΑΜΑΝ Teleshopping δεν τηλεφώνησαν υπάλληλοι του δήμου Αγρινίου

Πολεοδομία, Πρόνοια καθώς και η Τοπική Κοινότητα Καψοράχης χρέωσαν τις τηλεφωνικές γραμμές του Δήμου Αγρινίου με 896,30 €, επειδή υπάλληλοι στις εν λόγω υπήρεσίες έκαναν κλήσεις σε αριθμούς που ξεκινούν από 901, 812, 825, 850, 875, 14, 190-195 κλπ. οι οποίοι θεωρούνται υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης τρίτων και παρέχονται με χρέωση μέσω κλήσεων.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου αποφασίστηκε η εξόφλησης των δαπανών αυτών, “λόγω άγνοιας της μη νόμιμης χρήσης των Υπηρεσιών Πολυμεσικής πληροφόρησης Τρίτων, ή τον καταλογισμό της αξίας των κλήσεων στους χρήστες, οι οποίοι κατά πλείστον είναι συμβασιούχοι”. Παράλληλα ο δήμος Αγρινίου θα προχωρήσει στην λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων (φραγή γραμμών, κλπ) ώστε να είναι αδύνατη η χρέωση του Δήμου με τέτοιου είδους δαπάνες.

Οι Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σχετίζονται με τη μετάδοση πληροφορίας/περιεχομένου σε δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Παραδείγματα ΥΠΠ αποτελούν οι ψηφοφορίες, διαγωνισμοί, αγορά (downloading) ringtones, logos, videos, παιχνιδιών μέσω SMS, παροχή τεχνικής υποστήριξης, παιχνίδια από την τηλεόραση στα οποία συμμετέχουν οι χρήστες μέσω τηλεφώνου, υπηρεσίες πληροφόρησης (π.χ. καιρός), αστρολογία/χαρτομαντεία, υπηρεσίες ενηλίκων κ.ά. Η πρόσβαση στις ΥΠΠ είναι εφικτή μέσω κλήσεων ή λήψης/αποστολής SMS/MMS προς αριθμούς που ξεκινούν από 901, 909, 806, 812, 825, 850, 875, 14, 190-195, 54 κ.ά.