Η κίνηση Μοσχολιού στο Ίδρυμα “Παπαστράτος” και ο συμβολισμός της

Το αποκάλυψε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Παύλος Μοσχολιός και προκάλεσε αίσθηση. Μετά από πρότασή του το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος “Παπαστράτος”, που προεδρεύει ο ίδιος, απέκτησε τρία νέα μέλη: το μέλος της παράταξης του Π. Μοσχολιού, δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Κορδολαίμη, τον ανεξαρτητοποιηθέντα δημοτικό σύμβουλο από την παράταξη Παπαναστασίου Κώστα Ρόκο και τον Κώστα Μπόκα, πρώην αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και ιδιοκτήτη του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.

Η γνωστοποίηση αυτής της εξέλιξης προκάλεσε αρκετά σχόλια. Πολλά από αυτά θετικά, γιατί μιλάμε για περιπτώσεις, όπως ο Κώστας Μπόκας που έχει πολυετή και πολυσχιδή κοινωνική προσφορά και αυτή την εποχή είναι Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Αγρινίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Υπήρξαν όμως και σχόλια που “είδαν” και πολιτικές διαστάσεις στην εξέλιξη αυτή… Για παράδειγμα, για το Χρήστο Κορδολαίμη, που βεβαίως ποτέ δημόσια δεν εξέφρασε κάτι τέτοιο, αρκετοί πίστευαν πως θα ήθελε να ηγηθεί της δημοτικής παράταξης στην μετά Μοσχολιό εποχή. Ενώ στην περίπτωση του Κώστα Ρόκου αρκετοί εκλαμβάνουν την πρόταση Μοσχολιού ως μία προσπάθεια του πρώην δημάρχου να “ρίξει γέφυρες” με προοπτική το εκλογικό 2019 στην πλευρά του πρώην συνεργάτη του Γιώργου Παπαναστασίου. Και υπό αυτό το πρίσμα οι προτάσεις Μοσχολιού για τα νέα μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος “Παπαστράτος” χαρακτηριζόνται ευφυείς.

Ωστόσο εκείνο που έχει σημασία για το Αγρίνιο είναι το Ίδρυμα να μπορέσει να αξιοποιήσει τα δυο σπουδαία διατηρητέα κτίρια 6.000 τ.μ. στο κέντρο της πόλης που πέντε χρόνια μετά την παραχώρησή τους παραμένουν αναξιοποίητα.