Σύμβαση για την “για τη μεγαλύτερη παρέμβαση” στο ηλεκτροφωτισμό του Αγρινίου

«Η μεγαλύτερη παρέμβαση στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της πόλης»
Στην υπογραφή ενός σημαντικού έργου που αναμένεται να δώσει λύση στα προβλήματα που σχετίζονται με τον ηλεκτροφωτισμό σε δημοτικούς δρόμους προχώρησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου. Η μελέτη αφορά την «Αποκατάσταση /Αναβάθμιση δικτύων Ηλεκτροφωτισμού Δήμου Αγρινίου & Τοποθέτηση Φωτιστικών Σωμάτων για την άρση επικινδυνότητας σε οδούς με υπάρχουσες υποδομές (αγκύρια, φρεάτια κλπ)» και είναι προϋπολογισμού 400.000,00 € με Φ.Π.Α.

Η παρέμβαση αφορά τις οδούς: Μπαϊμπά, Πυλλήνης, Αλεξάνδρου, Πατρώνη, Πανεπιστημίου, Κουτσικάκη, Κατ. Χατζάρα, Αναπαύσεως (Αγ. Κων/νος), Μακρυγιάννη, Λόντου, Μεγαδέντρου, Ρούμελης, Σεφέρη, Δελφών, Λ. Καραγιάννη (Αγ. Κων/νος), Πατριάρχου Καλλινίκου, Κρυστάλλη, Πυθαγόρα και Αγ Βασιλείου.Σύμφωνα με την μελέτη στους συγκεκριμένους δρόμους θα γίνουν, μεταξύ άλλων, εργασίες συντήρησης, επισκευής και βελτίωσης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού με τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων, κατασκευή υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού και τοποθέτηση ιστών. Στα τμήματα των οδών που υπάρχει παλαιό δίκτυο χωρίς φωτιστικά, θα επισκευαστούν τα υπάρχοντα αγκύρια, θα γίνει καθαρισμός των φρεατίων διέλευσης καλωδίων, καθαρισμός των σωλήνων διέλευσης καλωδίων και τοποθέτηση νέου καλωδίου και φωτιστικών σωμάτων.

Στην σημασία του έργου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: «Πρόκειται για την μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της πόλης. Το έργο αυτό θα «φωτίσει» ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης ενισχύοντας ταυτόχρονα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, πεζών και οδηγών. Συνεχίζουμε ακούραστα και σε πείσμα των καιρών την προσπάθειά μας έχοντας ως μόνη φιλοδοξία το συμφέρον των δημοτών μας».