Παρουσιάζονται οι «Αριβίστες» του Μάκη Σέργιου στο Αγρίνιο

Το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΤΡΟΠΙΟ και οι εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Οι αριβίστες” του δημοσιογράφου-συγγραφέα Μάκη Σέργιου, την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, ώρα 20.30, στον χώρο του βιβλιοπωλείου(Καζαντζή 25 – Αγρίνιο, τηλ.: 26410-21454). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Παντελής Φλωρόπουλος, εκδότης-συγγραφέας και ο Νίκος Κανής, εκδότης.

Το βιβλίο έχει αποσπάσει ήδη ενθουσιώδεις κριτικές σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα όπου παρουσιάστηκε πρόσφατα ενώ και οι πωλήσεις του είναι σημαντικότατες για δημιουργία πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα.
Πρόκειται για ένα καταιγιστικό μυθιστόρημα με έντονα πολιτικές διαστάσεις, καθώς διεισδύει στην ατμόσφαιρα που επικρατούσε στη χώρα μας λίγο πριν την αυγή του νέου αιώνα, εποχή που τα πάντα περιστρέφονταν γύρω από τον «ήλιο» του χρηματιστηρίου και περιουσίες καταστρέφονταν, δημιουργούνταν ή άλλαζαν χέρια με αστραπιαία ταχύτητα. Συγχρόνως, δίνει άφθονες και άγνωστες πληροφορίες για τις συνθήκες που δημιούργησαν την παγκόσμια οικονομική κρίση, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου μεταφέρεται η δράση των τριών ηρώων του και των ανθρώπων που τους περιβάλλουν.
Από την αφήγηση του Μάκη Σέργιου, δεν λείπει ούτε το ερωτικό ή το αστυνομικό στοιχείο, πράγμα που μετατρέπει αυτή την πρώτη συγγραφική προσπάθειά του, σε ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα – θρίλερ, που διαβάζεται απνευστί και είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον αναγνώστη να το αφήσει από το χέρι του, πριν διαβάσει και την τελευταία σελίδα.
Η παρουσίαση του βιβλίου του οργανώνεται από το “ΒΙΒΛΙΟΤΡΟΠΙΟ” και τον εκδοτικό οίκο «ΩΚΕΑΝΟΣ», με τη φροντίδα του οποίου κυκλοφόρησαν οι «ΑΡΙΒΙΣΤΕΣ» τον περασμένο Ιούλιο.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 8.30 το απόγευμα και τον συγγραφέα θα συστήσει στο κοινό της πόλης μας ο εκδότης κος Νικόλαος Κανής ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει ο – επίσης – εκδότης και συγγραφέας, κος Παντελής Φλωρόπουλος.
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Ποιος είναι ο Μάκης Σέργιος
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1957, όπου και μεγάλωσε, εργάστηκε και ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας (1975 – 1980) και δίδαξε Φυσική, Χημεία και Μαθηματικά τα πρώτα χρόνια μετά τις σπουδές του αλλά, επαγγελματικά, τον κέρδισε ο κόσμος των Μέσων Ενημέρωσης.
Από το 1988 μέχρι το 1996, εργάστηκε στην εφημερίδα ΗΜΕΡΑ της Πάτρας, ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με μεγάλη επιτυχία, με το εμπορικό τμήμα διαφόρων ΜΜΕ της Πάτρας.Το 1998, ιδρύει μαζί με δύο συνεργάτες, την εβδομαδιαία εφημερίδα της Πάτρας ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, που απετέλεσε τομή για τα εκδοτικά πράγματα της πόλης του.
Μετά από τρία χρόνια, η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ μεταβιβάζεται σε γνωστή ανώνυμη εταιρεία της Πάτρας και ο Μ. Σ. αγοράζει και εκδίδει συνεχώς, από το 2001, την εβδομαδιαία εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, στη γειτονική Ναύπακτο, με εννέα εργαζόμενους εκ των οποίων, τέσσερις επαγγελματίες δημοσιογράφους, και αξιοζήλευτη κυκλοφορία, πάνω από τρεις χιλιάδες φύλλα. Δημοσιογραφεί και αρθρογραφεί σε κάθε φύλλο, κρατώντας και τη διεύθυνση έκδοσής της.
Μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, ασχολήθηκε και με τα συνδικαλιστικά του χώρου των επαρχιακών εφημερίδων.
Το “ΟΙ ΑΡΙΒΙΣΤΕΣ”, είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Μάρτιος του 1999. Τρεις νέοι, φιλόδοξοι επιστήμονες, άγνωστοι μεταξύ τους, βρίσκονται μπροστά σε αποφάσεις, οι οποίες πρόκειται να αποδειχτούν καθοριστικές για τις ζωές τους.
Ο Δημήτρης Πετρόπουλος, απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ, υποδιευθυντής υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στην Αθήνα. Με ακόρεστη δίψα για σεξ και περίεργες διασυνδέσεις και δράσεις, διακινδυνεύει τα πάντα, προκειμένου να εκμεταλλευτεί προς όφελός του, την ακατάσχετη μανία της εποχής, για γρήγορο και άκοπο πλουτισμό, από όλους, σχεδόν, τους συμπατριώτες του.
Ο Ντράγκαν Ατσίμοβιτς, μηχανικός και προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, παιδί του πολέμου, από το Βελιγράδι. Εξαντλημένος από την καθημερινή του επαφή με τον θάνατο και γεμάτος μίσος και δίψα για εκδίκηση, προς όλους εκείνους που σχεδίασαν και επέβαλαν την καταστροφή της πατρίδας του, αποφασίζει να την εγκαταλείψει οριστικά, επιστρέφοντας στον τόπο που μεγάλωσε και σπούδασε, στη Θεσσαλονίκη.
Η Φωτεινή Ασλανίδη από την Κύπρο, φέρελπις υποψήφια διδάκτωρ των οικονομικών, στο πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Διαθέτοντας σπάνια ομορφιά και την πίστη πως, ακριβώς αυτή η ομορφιά είναι το εισιτήριό της για το ταξίδι προς την κορυφή, αποφασίζει πως, ο καθηγητής της, ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος, Μάριος Αναγνώστου, είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο να την οδηγήσει εκεί.
Μέσα στη δίνη της ανόδου του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, αρπάζοντας, ο καθένας, την ευκαιρία που του δόθηκε, χαράζουν μία αδίστακτη πορεία προς την πραγματοποίηση κάθε ονείρου και φιλοδοξίας τους. Οι δρόμοι τους διασταυρώνονται στη Θεσσαλονίκη, σε ένα συνέδριο που διοργάνωσε το καλοκαίρι εκεί ο Economist, η παγκοσμίου κύρους, οικονομική επιθεώρηση. Από τότε, και μετά την κατάρρευση της Σοφοκλέους, αποκαλύπτονται πολύπλοκες πτυχές της προσωπικότητάς τους και ξεκινάνε και οι τρείς, μια ιλιγγιώδη τροχιά προς τον πλούτο, τον απόλυτο έρωτα αλλά και το θάνατο, που θα τους οδηγήσει στη μήτρα του καπιταλισμού, τη Νέα Υόρκη.
Τα πάθη που ζουν, οι περιπέτειες και οι αναπάντεχες εισβολές στις ζωές τους, αποδεικνύουν πως όσο πιο αδίστακτος και ασυνείδητος είναι κάποιος, τόσο πιο εύκολα και γρήγορα ανεβαίνει στην κορυφή. Συγχρόνως όμως μαθαίνουν, αφ’ ενός μεν πόσο σάπιο είναι το διεθνές πολιτικο-οικονομικό περιβάλλον, αφ’ ετέρου πόσο πιο καταστροφική είναι η πτώση, όταν κανείς πέφτει από ψηλά.
Μέσα στο περιβάλλον της πανίσχυρης αμερικάνικης τράπεζας Λίμαν Μπράδερς, την εποχή που εγκαθιδρύεται ο αρμαγεδώνας της πληροφορικής και του Ίντερνετ, δημιουργούν μια επενδυτική εταιρεία, η οποία, σχεδιάζουν να λειτουργήσει ως δημιουργός και θρυαλλίδα, της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Ανακαλύπτουν όμως, πως το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν, έχει θανάσιμες προεκτάσεις. Από τα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός τους, κάποια πληρώνουν με την ζωή τους τις άμετρες φιλοδοξίες των τριών ηρώων, ενώ παίρνουν μια χαρακτηριστική γεύση από το πόσο αλλοτριωμένες από τη διαφθορά και πόσο ανίσχυρες, είναι οι δυνάμεις του Νόμου.
Το εξωτικό νησί της Μαρτινίκας στην Καραϊβική και τα νερά του Αιγαίου, γίνονται το θέατρο της τελικής αναμέτρησης μεταξύ τους, με τον καταστροφικό έρωτα να έχει τον πρώτο λόγο και το θάνατο τον τελευταίο, έστω και αρκετά χρόνια μετά.