Oσκαρικές ταινίες στον “Ελληνίς”

Ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «ΕΛΛΗΝΙΣ» από την Πέμπτη 28 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 2 Ιουλίου θα προβάλει τέσσερις οσκαρικές ταινίες. ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 9.30 μ.μ

28/6: Η Μορφή του Νερού The Shape of Water
Σκηνοθεσία: Γκιγιέρµο Ντελ Τόρο
Πρωταγωνιστούν:Σάλι Χόκινς, Μάικλ Σάνον, Οκτάβια Σπένσερ, Ρίτσαρντ Τζένκινς
Η Ελάιζα είναι µια µουγκή καθαρίστρια σε ένα µυστικό κυβερνητικό εργαστήριο στη Βαλτιµόρη των αρχών της δεκαετίας του ’60. Με συντροφιά τονεπίσης µοναχικό γείτονά της Τζιλ, έναν µεσήλικο ζωγράφο παλαιάς κοπής, την Αφροαµερικανίδα συνάδελφό της Ζέιντα και τις ταινίες που προβάλλει το τοπικό σινεµά, θα διαπιστώσει πως µπορεί να επικοινωνεί µε ένα αλλόκοτο αµφίβιο πλάσµα που κρατείται αιχµάλωτο στο εργαστήριο. Αντικείµενο φρικτών πειραµάτων ενός σαδιστή κυβερνητικού πράκτορα, αυτό θα τραβήξει την προσοχή Σοβιετικών κατασκόπων αλλά και της καλόκαρδης Ελάιζα, η οποία θα επιχειρήσει να το σώσει από τη διπλή απειλή.
Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτότυπης µουσικής, παραγωγή Βραβευµένο µε Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας.

30/6: Η Πιο Σκοτεινή Ώρα / Darkest Hour
Σκηνοθεσία: Τζο Ράιτ
Πρωταγωνιστούν: Γκάρι Όλντµαν, Λίλι Τζέιµς, Κριστίν Σκοτ-Τόµας, Μπεν Μέντελσον
Τον Μάιο του 1940 κι ενώ οι Γερµανοί εισβάλλουν αιφνιδιαστικά στη Γαλλία, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ αναλαµβάνει επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αντιµετωπίζοντας τη δυσπιστία του βασιλιά και την επιφυλακτικότητα των βουλευτών του ίδιου του κόµµατός του. Τυπικό ιστορικό δράµα της στιβαρής βρετανικής παράδοσης, ηρωικό, χιουµοριστικό και ατσαλάκωτα ακαδηµαϊκό.
Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου, µέικ απ.Βραβευµένο µε Χρυσή Σφαίρα ερµηνείας

1/7 : Τρεις Πινακίδες έξω από το Έµπινγκ στο Μιζούρι/ Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Σκηνοθεσία: Μάρτιν ΜακΝτόνα
Πρωταγωνιστούν: Φράνσις Μακ Ντόρµαντ, Σαµ Ρόκγουελ, Γούντι Χάρελσον, Άµπι Κόρνις
Η Μίλντρεντ νοικιάζει τις τρεις άδειες διαφηµιστικές πινακίδες στην είσοδο του Έµπινγκ, στο Μιζούρι, και αναρτά αυτές τις ανακοινώσεις. Έχουν περάσει µήνες από το βιασµό και τη δολοφονία της κόρης της χωρίς η τοπική αστυνοµία να έχει διαλευκάνει την υπόθεση, οπότε η µεσήλικη, χωρισµένη ηρωίδα, η οποία ζει πλέον µε τον έφηβο γιο της, πιστεύει πως δεν µπορεί να αφήσει τα πράγµατα στην τύχη τους.
Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου, Β΄ ανδρικού ρόλου

2/7 : Εγώ, η Τόνια / I, Tonya
Σκηνοθεσία: Γκρεγκ Γκιλέσπι
Πρωταγωνιστούν: Μάργκοτ Ρόµπι, Σεµπάστιαν Σταν, Άλισον Τζάνεϊ, Μπόµπι Καναβάλε
Η προσωπικής ιστορίας της ηρωίδας, η οποία µεγαλώνει ανάµεσα σε µια καταπιεστική κι εκδικητική απέναντί της µητέρα κι έναν αδιάφορο πατέρα. Όλο αυτό το διαρκές «bullying» µετατρέπει τη µικρή Τόνια σε µια φιλόδοξη µα ανασφαλή διεκδικήτρια της ελευθερίας που για χρόνια στερήθηκε. Σε µια γυναίκα εξαρτηµένη από τον Τζεφ, τον άντρα µε τον οποίο ζει µια τρικυµιώδη συζυγική σχέση, και σε µια θαρραλέα πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ η οποία βλέπει την παγωµένη πίστα όπως και τη ζωή: σαν πεδίο µάχης.
Όσκαρ Β΄ γυναικείου ρόλου

4/7: Μια Φανταστική Γυναίκα / Una Mujer Fantastica / A Fantastic Woman
Σκηνοθεσία: Σεµπαστιάν Λέλιο
Πρωταγωνιστούν: Ντανιέλα Βέγκα, Φρανσίσκο Ρέγιες, Λούις Γκνέκο
Η Μαρίνα είναι µια τρανσέξουαλ που δουλεύει ως σερβιτόρα και τραγουδίστρια σε κλαµπ. Μετά τον ξαφνικό θάνατο του συντρόφου της θα βρεθεί αντιµέτωπη τόσο µε την εχθρική αντιµετώπιση της οικογένειάς του όσο και µε τη συνολική κοινωνική προκατάληψη. Εκείνη όµως είναι αποφασισµένη να αντιδράσει.
Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας