Από το Αγρίνιο ξεκινά η 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Για 16η φορά η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος, θα διασχίσει την χώρα μεταφέροντας το μήνυμα της αγάπης και της προσφοράς σε κάθε συμπατριώτη μας.

Η εκκίνηση θα γίνει από το Αγρίνιο, όπου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης στις 24 Ιουλίου και ώρα 19:00, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Πάρκο Αγρινίου, με την οργανωτική ευθύνη και φροντίδα του ΣΕΑ Αγρινίου.Πρώτος σταθμός, όπως έχει καθιερωθεί θα είναι το Ξυλόκαστρο, πόλη στην οποία πραγματοποιήθηκε η πρώτη λαμπαδηδρομία, ενώ η Τελετή Λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου στην Πάτρα, πόλη στην οποία θα φιλοξενηθεί η 29η Αμφικτιονία των Συλλόγων και των Φορέων της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Στην 16η Λαμπαδηδρομία έχουν δηλώσει συμμετοχή δεκάδες Σύλλογοι, Φορείς και Δήμοι από όλη την χώρα, οι οποίοι υποδεχόμενοι την φλόγα της αγάπης θα κινητοποιήσουν τις τοπικές κοινωνίες ώστε το πανανθρώπινο μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας να συγκινήσει και να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερους συμπολίτες και ιδιαίτερα την νέα γενιά.Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο μεγάλες εκδηλώσεις του κινήματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα έχουν φέτος σημείο αναφοράς την Δυτική Ελλάδα (Αγρίνιο-Πάτρα) και θα έχουν την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία πρωτοπορεί πανελλαδικά σε δράσεις και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών
Πρόγραμμα Διαδρομής 16ης Λαμπαδηδρομίας
Τελετή Έναρξης Τρίτη 24 Ιουλίου ώρα 19.00 προαύλιο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Πάρκο Αγρινίου
Τελετή Λήξης Παρασκευή 5 Οκτωβρίου ώρα 19.00 προαύλιο Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα, ΠΑΤΡΑ

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ
Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
Πάρκο Αγρινίου
19.00 Τελετή Αφής της Φλόγας
Συγκέντρωση Λαμπαδηδρόμων, των Συλλόγων της πόλης στις 19.00 στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πάρκο Αγρινίου.
19.30 Εθιμοτυπικό Τελετουργικό Παράδοσης της «Φλόγας» από τον Εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στον Δήμαρχο Αγρινίου.
Την Φλόγα θα παραλάβουν διακεκριμένοι αθλητές του Δήμου Αγρινίου, οι οποίοι μαζί με πλήθος Λαμπαδηδρόμων και με την συνοδεία των ποδηλατών και μοτοσικλετιστών θα ακολουθήσουν διαδρομές εντός της πόλεως και θα καταλήξουν στην Πλατεία Δημοκρατίας στις 20.30 όπου και θα ακολουθήσει εκδήλωση με χορευτικά τμήματα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ Γ.Ε.Α.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Ώρες: 08.00 – 14.30

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ
Η «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» ξεκινάει το ταξίδι της για το ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.