Κατά τη συνάντηση στο γραφείο του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Κορκολή, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, του Δημάρχου Πατρέων και του Θεόδωρου Τερζόπουλου εκ μέρους της ΔΕΔΑ Λοιπής Ελλάδας, επιβεβαιώθηκε ότι το όραμα και ο στόχος της έλευσης του Φυσικού Αερίου στην περιοχή βρίσκεται σε προωθημένο στάδιο, προς όφελος των νοικοκυριών και των επαγγελματιών για τις πόλεις της Πάτρας, του Αγρινίου και του Πύργου.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω της αναμόρφωσης του Επιχειρησιακού της Προγράμματος 2014-2020 εξασφάλισε 10 εκατ. ευρώ για την κατασκευή δικτύων διανομής Φυσικού Αερίου σε τρεις πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στην σύνδεση καταναλωτών σε αυτά. Με μεθοδικότητα, ωριμότητα και στρατηγική στόχευση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επιμένει στο τιτάνιο έργο της μεταφοράς και αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου προς όφελος των πολιτών της και των μικρομεσαίων επιχειρήσεών της. Απομένουν κρίσιμα βήματα, τόσο από τα αρμόδια υπουργεία, όσο και από την ΔΕΔΑ, η οποία ανέλαβε να οριστικοποιήσει εντός διμήνου τον τεχνικό σχεδιασμό, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ένταξης στο ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με το αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο που εγκρίθηκε από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ο στόχος είναι μέσα στο 2020 το Αγρίνιο, η Πάτρα και ο Πύργος να τροφοδοτούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί σημαντική ώθηση στην τοπική οικονομία και στα νοικοκυριά, μειώνοντας το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων και της καθημερινής διαβίωσης των νοικοκυριών.






