Μεγάλη προσφορά, μικρή ζήτηση… για το ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι

Δύσκολα γίνονται τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι ενόψει των εκλογών (εθνικών και αυτοδιοικητικών) που φέρνει το 2019. Αν θεωρήσουμε δεδομένη τη δημοσκοπική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ, που θέτει εν αμφιβόλω την εκλογή δύο βουλευτών στην Αιτωλοακαρνανία για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι στο Μεσολόγγι υπάρχουν αρκετές προσωπικότητες στο κόμμα της Αριστεράς για να “χωρέσουν” και να “συνυπάρξουν” σε έναν τόπο τόσο μικρό όσο το Μεσολόγγι. Ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνουμε, αν θεωρήσουμε δεδομένη τη δημοσκοπική καθίζησή του, αντιμετωπίζει το πρόβλημα που δημιουργείται στην αγορά από τη μεγάλη προσφορά και τη μικρή ζήτηση… Ακριβώς γι΄αυτό ως επακόλουθο έρχονται οι εσωκομματικές έριδες.

Ένα τέτοιο δείγμα φαίνεται πως ήταν και η φημολογία που διαχύθηκε από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το αν έχει ή όχι κώλυμα ο Π. Παπαδόπουλος για να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος στο Μεσολόγγι, λόγω της ιδιότητάς του ως διοικητής του Νοσοκομείου. Τελικά ο Π. Παπαδόπουλος όντας ήδη εκλεγμένος στο δημοτικό συμβούλιο, δεν έχει κώλυμα να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Μιλώντας όμως για το δήμο Μεσολογγίου και για φήμες, μια τέτοια γεννήθηκε όταν ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου παρέμεινε στη θέση του, όταν συμπληρώθηκε ο χρονικό όριο των 18 μηνών που προβλέπει το Σύνταγμα, ώστε να απέχει κάποιος από κυβερνητική θέση και να μην έχει κώλυμα η υποψηφιότητά του στις εθνικές εκλογές. Ο Π.Παπαγεωργίου βέβαια δημοσίως δεν έχει δείξει να ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος για το δήμο Μεσολογγίου. Η απουσία του από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές από πολλούς θεωρήθηκε ως “πριμ” για την δύσκολη εκλογική μάχη που περιμένει τη Μαρία Τριανταφύλλου. Για την οποία, ειρήσθω εν παρόδω εσχάτως, εκφράζονται πολλές δυσαρέσκειες. Για παράδειγμα λένε πολλοί στο Μεσολόγγι -και όχι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ- πως οι παρεμβάσεις της εξαντλούνται σε θέματα ήσσονος σημασίας, όπως για παράδειγμα η πρόσφατη αναστολή μετακίνησης υπαλλήλων από τη ΔΟΥ Μεσολογγίου. Το συγκεκριμένο μάλιστα θέμα έδωσε αφορμή για πολλά σχόλια και εντός του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου, αφού δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση δημοσιοποιήθηκε από το δήμαρχο Νίκο Καραπάνο, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να διευκρίνει ότι ενημερώθηκε για τη εξέλιξη αυτή από τη Μαρία Τριανταφύλλου και αναπόφευκτα την ευχαρίστησε για την παρέμβασή της.