“Πράξεις και όχι λόγια” για τα έργα που (ίσως) κάνει ο επόμενος Περιφερειάρχης

Μας ήρθε από το γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χρ. Σταρακά η ανακοίνωση της Περιφέρειας για τη χθεσινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία ενέκρινε να προταθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργα ύψους 37 εκ. ευρώ για την συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας.

Η ανακοίνωση βεβαίως παραλείπει να αναφερθεί στο πότε θα υλοποιηθούν αυτά τα έργα, στο ποιας χρονιάς το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα ενταχθούν. Και το παραλείπει γιατί τα έργα αυτά προγραμματίζονται για την επόμενη τριετία (2019-2021), αφορούν δηλαδή την επόμενη Περιφερειακή Αρχή. Και επειδή μιλάμε για την επόμενη τριέτια και για Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή για εθνικούς πόρους, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά τα έργα θα γίνουν υπό την προϋπόθεση ότι το “μνημόνιό” μας με τις αγορές θα βαίνει καλώς… Η παράληψη όμως του χρονικά ορίζοντα των έργων συνιστά και κάτι χειρότερο από το τάξιμο, που γίνεται με αυτά τα έργα ενόψει των επερχόμενων εκλογών, συνιστά ψέμα.

Μολάταυτα η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά δηλώνει πως «πρόκειται για μια σημαντική στιγμή στην θητεία μας καθώς έχουμε μια γενναία αύξηση των διαθέσιμων πόρων για την συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας κατά σχεδόν 37 εκατομμύρια ευρώ” και προσθέτει: “το όραμά μας και η προσήλωση όλων μας στον σχεδιασμό που έχουμε κάνει, κάνουν πράξη το σύνθημα «πράξεις και όχι λόγια”.

Όπως καταλαβαίνετε τα ψέματά τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα έχουν πιστέψει κιόλας…