Πάγια και διαρκής ανικανότητα

Όποιος βρει τι είναι αυτό που μπόρεσε να κάνει έγκαιρα και ολοκληρώμενα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κερδίζει χρυσούν ορολόγιον.

Να πούμε για τη δακοκτονία που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο; Όταν πρέπει να γίνεται Ιούνιο – Ιούλιο…
Να πούμε για τη κωνωποκτονία και τους αεροψεκασμούς που δεν έγιναν; Με αποτέλεσμα στο Αιτωλικό τα σμήνη να δίνουν και να παίρνουν….
Και τώρα φτάσαμε στη μεταφορά μαθητών! Με τη σχολική χρονιά να ξεκινά με αναγκαστικές απουσίες για τους μαθητές από τον Αστακό που φοιτούν στα ΕΠΑΛ του δήμου Μεσολογγίου, για τους μαθητές από τα γύρω χωριά που φοιτούν στο Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου, για τους μαθητές από την γύρω περιοχή που φοιτούν σε σχολεία του Αιτωλικού και για πολλές άλλες περιπτώσεις… Ή μήπως να πούμε για τους απλήρωτους ταξιτζήδες από τα περσινά δρομολόγια;

Και η δικαιολογία πάντα εύκολη… Για τη δακοκτονία π.χ έφταιγαν οι ενστάσεις των υποψηφίων αναδόχων, για τα μαθητικά δρομολόγια φταίει η γραφειοκρατία… Πρόκειται όμως για πάγιες υποχρεώσεις της Περιφέρειας βάσει των αρμοδιοτήτων της. Κάθε χρόνο θα πρέπει να γίνεται δακοκτονία. Κάθε χρόνο πρέπει να γίνεται η μεταφορά των μαθητών. Κι αν όντως υπάρχουν εμπόδια από τη γραφειοκρατία ή το νομικό πλαίσια στο να γίνουν οι διαδικασίες έγκαιρα, δεν ακούσαμε καμία καταγγελία προς Κυβέρνηση μεριά… Αλλά όταν η Κυβέρνηση υποτίθεται πως θα μας φέρει ψηφαλάκια με τη στήριξή της πως να γίνει κάτι τέτοιο; Είναι πλέον εμφανές ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αδυνατεί να ανταποκριθεί στις βασικότερες των αρμοδιοτήτων της.