Παπαδόπουλος: Κάνουν ότι τους περάσει από την κούτρα με τις αναθέσεις

“Συνήθως όταν απευθύνεις τέτοια ερωτήματα πολιτικής και αυτοδιοικητικής φύσεως είναι σαν να απευθύνεσαι σε ώτα μη ακουόντων. Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει εντελώς, κάνουν ότι τους περάσει από την κούτρα, που λέει και ο λαός”. Με αυτά τα λόγια σχολίασε μιλώντας στον “Αέρα Fm” και το Δημήτρη Παπαδάκη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Η Κοινωνία Μπροστά” Πάνος Παπαδόπουλος τις απευθείας αναθέσεις του δήμου Μεσολογγίου.

Η ανάθεση σε αρχιτεκτονικό γραφείο της Αθήνας για «Μελέτη αποκατάστασης ζημιών που προέκυψαν από τη θεομηνία 21 και 22/10/2016» ύψους 20.000 ευρώ, η απευθείας ανάθεση 25.000 ευρώ για «Μελέτη διερεύνησης σκοπιμότητας κατασκευής κολυμβητηρίου» καθώς και η απευθείας ανάθεση για νομική υποστήριξη (!) της 3ης αναπτυξιακής έκθεσης, σχολιάστηκαν από την δημοτική παράταξη «Η Κοινωνία Μπροστά» σε ανακοίνωσή της ως μηχανισμός απευθείας αναθέσεων που καλά κρατεί.

“Σε ένα πλημμυρικό φαινόμενο ποιο είναι το πρωτεύον; Να γίνει κάποια αρχιτεκτονική μελέτη, επειδή πλημμύρισαν οι χείμμαροι;” αναρωτήθηκε με νόημα ο Π. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: “η νομική υποστήριξη της 3ης αναπτυξιακής έκθεσης μας ξεπερνά, δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά”. Ιδιαίτερη όμως έμφαση έδωσε στην ανάθεση για τη μελέτη σκοπιμότητας του κολυμβητηρίου. “Ανακάλυψαν, ενώ δεν είχαν ούτε καν μια τεχνική περιγραφή για το κολυμβητήριο, ότι πρέπει να προηγηθεί μια μελέτη σκοπιμότητας…” είπε με νόημα ο Π. Παπαδόπουλος. Και υποστήριξε πως για την υπόθεση αυτή δεν υπάρχει ετοιμότητα από την πλευρά του δήμου. “Έκαναν δύο τρύπες σε ένα χώρο που δεν πληροί καν τις προϋποθέσεις για να γίνει κολυμβητήριο, που δεν πρόκειται να εγκριθεί από την ΓΓΑ” είπε χαρακτηριστικά και εκτίμησε πως “παίζεται ουσιαστικά ένα πολιτικό παιχνίδι με το κολυμβητήριο”. Εξήγησε μάλιστα πως “υπάρχουν προδιαγραφές που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και δεν τις έχουν καν προσεγγίσει. Υπάρχουν εναλλακτικές, μπορούμε να δούμε χώρους στην περιοχή του Λιμενικού Ταμείου και της Κτηματικής, που είναι πολύ μεγαλύτεροι και μπορούν να πληρούν τις προδιαγραφές”. Και κατέληξε λέγοντας ότι “πρέπει να πάμε με τις προδιαγραφές της ΓΓΑ, πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν θέλουν να πάνε με αυτό τον τρόπο, αλλά δεν το λένε και δημόσια…”