Αδελφοποιούνται Αγρίνιο και Μεσολόγγι, αφού τα βρήκαν Παπαναστασίου – Καραπάνος

Ήταν αρχές του 2015, όταν οι αναφορές του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου για το Μεσολόγγι είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Μεσολόγγι, με αποτέλεσμα να υπάρξει ακόμη και ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης των δηλώσεων του δημάρχου Αγρινίου από το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου. Έκτοτε βέβαια κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι. Αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο δημάρχους. Εξάλλου το θέμα ξεχάστηκε, αφού όλοι είχαμε να ασχοληθούμε με σημαντικότερα πράγματα. Και τώρα φαίνεται πως ήρθε η ώρα και για την αδελφοποίηση των δύο γειτονικών πόλεων, η οποία θα γίνει κατά τη διάρκεια των επερχόμενων -την άνοιξη του 2019- Εορτών Εξόδου στο Μεσολόγγι. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αγρινίου στο χαιρετισμό που απηύθηνε χθες στα εγκαίνια της 3ης Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών και Προϊόντων του δήμου Μεσολογγίου.

Παπαναστασίου Γ“Το τεχνικό δίλημμα Αγρινίου – Μεσολογγίου έχει περάσει από καιρό και επειδή με όλες τις δυσκολίες μας με το δήμαρχο τα ξεπεράσαμε αυτά τα ζητήματα, προχωρήσαμε σε κοινές προσπάθειες, κοινές δράσεις, οι οποίες αρχίζουν να δίνουν καρπούς, θα το ανακοινώσουμε ότι οι δύο πόλεις θα αδελφοποιηθούν στις επόμενες Εορτές Εξόδου. Για να τελειώσει και αυτό το παραμυθάκι… Όλοι μαζί θα προχώρησουμε ενωμένοι σε έναν αγώνα για αυτό τον τόπο” είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου στο χαιρετισμό του καταχειροκροτούμενος από το κοινό του Μεσολογγίου.

Βεβαίως, αν οι παλαιότερες δηλώσεις του Γ. Παπαναστασίου ή η τωρινή αναθέρμανση των σχέσεων Παπαναστασίου – Καραπάνου σηματοδοτούν και καθορίζουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο πόλεων είναι κάτι που μπορεί να εκτιμήσει ο καθένας. Είναι όμως πραγματικότητα ότι ακόμη σήμερα κάποιοι φορείς “συγκινούνται” από την κόντρα Αγρινίου – Μεσολογγίου. Πρόσφατο παράδειγμα -αν και πολύ ήπιας έντασης- οι μεταθέσεις τριών υπαλλήλων από τη ΔΟΥ Μεσολογγίου σε αυτή του Αγρινίου, που ορισμένοι στο Μεσολόγγι δεν τις είδαν με καλό μάτι… Έγιναν οι σχετικές παρεμβάσεις (μεταξύ των οποίων και αυτή της Μεσολογγίτισσας βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τριανταφύλλου) και τελικά αναστάλθηκαν.