Στον Γ.Γ. του ΥΠΕΣ το αίτημα για (ανα)σύσταση δήμου Ορεινού Βάλτου

Συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Γενικό Γραμμετέα είχε η Κίνηση Πολιτών και Φορέων για την ανασύσταση του δήμου Ορεινού Βάλτου. Στην παρούσα φάση δεν προβλέπεται αναθεώρηση του χωροταξικού στην Αυτοδιοίκηση, ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνησης ο Γ.Γ. του Υπουργείου δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα, με το σχετικό φάκελο που κατατέθηκε, στη νέα Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, για να αξιολογηθεί μαζί με άλλα παρόμοια αιτήματα, σε πιθανή διόρθωση – βελτίωση του χωροταξικού.

Αναλυτικά:
Πολυμελής αντιπροσωπεία της Κίνησης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κο Κ. Πουλάκη και έθεσε το θέμα της Αυτοδιοίκησης στον Ορεινό Βάλτο.
Έγινε εκτενής, γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση. Προτάχθηκαν επιχειρήματα και τεκμηριωμένα στοιχεία για την αναγκαιότητα ανασύστασης Δήμου στον Ορεινό Βάλτο. Επισημάνθηκαν επίσης οι δυσκολίες ενδεχόμενης υλοποίησης του αιτήματος.
Ο κος Γενικός δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα, με το σχετικό φάκελο που κατατέθηκε, στη νέα Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, για να αξιολογηθεί μαζί με άλλα παρόμοια αιτήματα, σε πιθανή διόρθωση – βελτίωση του «χωροταξικού» της Αυτοδιοίκησης.
Η Οργανωτική Επιτροπή της Κίνησης, ανακοινώνει, ότι θα προετοιμάσει και θα πραγματοποιήσει στο επόμενο διάστημα στο Χαλκιόπουλο – σε χρόνο που θα ανακοινωθεί – ανοιχτή ευρεία σύσκεψη φορέων και μελών της Κίνησης, για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα εν όψει και των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται γενικότερα.
Διεκδικούμε μια σύγχρονη, δημοκρατική, αποτελεσματική και ορθολογικά οργανωμένη Αυτοδιοίκηση για τον τόπο μας.

Η Οργανωτική Επιτροπή