Δεν έφτανε ο Κυριακίδης για τον Παναιτωλικό – 2-2 με τη Λαμία στο Αγρίνιο

Ο Κυριακίδης έκανε τα πάντα στο πρώτο ημίχρονο για να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα, έπιασε πέναλτι στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά δεν βρήκε ανάλογη στήριξη από τους συμπαίκτες του και ο Παναιτωλικός παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στη Λαμία, που είχε και την εύνοια της διαιτησίας, όταν ο διαιτητής δεν είδε τον Αντέτζο που μπήκε στην περιοχή πριν χτυπηθεί το πέναλτι.

Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο του Αγρινίου το πρώτο εικοσάλεπτο και αυτή ήταν η Λαμία και όχι ο γηπεδούχος Παναιτωλικός. Η ομάδα του Μάκη Χάβου έκανε ακριβώς αυτό που είχε σχεδιάσει στον αγωνιστικό χώρο και παρουσιαζόταν ως ένα σύνολο που ήθελε πολύ περισσότερο τη νίκη. Μόλις στο 3’ ο Κυριακίδης έπιασε… δουλειά αποκρούοντας μία τρομερή εκτέλεση φάουλ του Μπερτόλιο, ενώ στο 16’ ο Επστάιν που έκλεψε από τον Άργκους στο χώρο της μεσαίας γραμμής έφτασε ανενόχλητος στην αντίπαλη περιοχή, αλλά με τα πόδια ο Κυριακίδης απομάκρυνε. Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού (όπως και στο ματς με την Ξάνθη) ήταν και πάλι πρωταγωνιστής στη φάση του 21’, όταν αυτή τη φορά είπε «όχι» και πάλι στον Μπερτόλιο σε τετ-α-τετ, έπειτα από κεφαλιά πάσα του Μπαράλες. Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε στο 27’. Από μία κακή εκτελεσμένη στατική φάση, τόσο ο Καραμάνος, όσο και ο Μπαράλες είχαν επίσης κακή αμυντική αντίδραση, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Μάζουρεκ που με υπέροχο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να χάσει μία μεγάλη ευκαιρία, με την οποία θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα, ο Ντίας στο 55’ έκανε την κάθετη για τον Μοράρ, με τον Ρουμάνο να κάνει το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Σαράνοφ και το ματς παρέμενε ορθάνοιχτο σε οποιαδήποτε εξέλιξη. Εκεί που το ματς έδειχνε να οδεύει σβηστά στην νίκη των γηπεδούχων, μία καταπληκτική μπαλιά του Μπερτόλιο σέρβιρε το 1-1 στον Επστάιν (75’). Κι εκεί που λες ότι τα έχεις δει όλα, ένα λάθος του Βασιλαντωνόπουλου φέρνει το 2-1 από το πουθενά, με την χρυσή αλλαγή (Μανά) να κάνει το 2-1 στο 87ο λεπτό.

Ούτε εκεί όμως είχαν μπει τίτλοι τέλους. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μιχάι «δώρισε» με ένα αχρείαστο χέρι πέναλτι, το οποίο κι αυτό είχε χιτσκοκική εξέλιξη. Ο Κυριακίδης απέκρουσε την εκτέλεση του Μαστούρ, όμως ο Αντέτζο που πήρε το ριμπάουντ (ο σκόρερ είχε μπει αντικανονικά στην περιοχή) έκανε το 2-2. Τέλος; Όχι! Στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων όλο το γήπεδο πίστεψε ότι ο Μαρινάκης έκανε το 3-2 με κοντινή κεφαλιά, όμως ήταν σε θέση οφσάιντ! Ματς ότι χειρότερο για καρδιακούς…

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Άργκους (87’ Λουσέρο), Μιχάι, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Έρικσον, Πάουλο (80’ Καμαρά), Ντίας, Μάζουρεκ, Ουίλιαν (70’ Μανά), Μοράρ.
ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Βάντερσον, Σκόνδρας, Μπλάζιτς, Μπερτόγλιο (78’ Καραγκούνης), Επστάιν (85’ Πλιάτσικας), Καραμάνος (60’ Μαστούρ), Μπαράλες.