Τέλος Νοεμβρίου έτοιμη η Κλεισούρα – Προχωρούν οι εργολαβίες στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων [video]

Με την υπογραφή της σύμβασης, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, ξεκινούν το επόμενο διάστημα οι εργασίες για «τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων και διαγραμμίσεις για άρση της επικινδυνότητας στη Νέα Εθνικό Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων». Αφορούν το τμήμα Κουβαρά – Αμφιλοχία – Μενίδι και είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος παρεμβάσεων στο τμήμα Αντίρριο – Μεσολόγγι- Αγρίνιο- Αμφιλοχία – Μενίδι, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 13.000.000 ευρώ.

ΚλεισούραΤο έργο «τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων και διαγραμμίσεις για άρση της επικινδυνότητας στη Νέα Εθνικό Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων» χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και είναι προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ. Ωστόσο, ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο έργο «Συντήρηση – βελτίωση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. «Αντιρρίου – Ιωαννίνων» που αφορά το τμήμα Αντίρριο – Μεσολόγγι – Αγρίνιο – Μενίδι. Είναι προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ, ξεκινάει από τον Αχελώο και καταλήγει στην Κλεισούρα, όπου «συναντάται» με την εργολαβία «Κατεπείγουσες εργασίες αποκατάστασης τμήματος Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων (Χ.Θ.48+500 έως Χ.Θ. 58+000)», προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα τεχνικά απαιτητικό έργο, που υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά τις φυσικές καταστροφές του προηγούμενου χειμώνα. Η πορεία των εργασιών εξελίσσεται ομαλά, με στόχο την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, σχεδόν δηλαδή ένα χρόνο μετά τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου του 2017…

ΚλεισούραΕπίσης, έχει εγκατασταθεί εργολάβος και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι «Εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων στην Ε.Ο «Αντίρριου – Ιωαννίνων», στη θέση Μακρυνόρος, με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ.
Τέλος, στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες για το έργο «Συντήρηση Βελτίωση, Αποκατάσταση και Άρση της Επικινδυνότητας της Εθνικής Οδού Μεσολόγγι – Αγρίνιο – Αμφιλοχία – Μενίδι, μήκους περίπου 40 χλμ, προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ.

Βίντεο με την πρόοδο των εργασιών και την εξέλιξη στο έργο “Κατεπείγουσες εργασίες αποκατάστασης τμήματος Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων (Χ.Θ.48+500 έως Χ.Θ. 58+000)”, στην Κλεισούρα Αιτωλοακαρνανίας