Μόνιμη διμοιρία ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας

Εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας πραγματοποίησαν επίσκεψη την περασμένη Τρίτη στο γραφείο του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχου κ. Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, θετοντάς υπ’ όψιν του μια σειρά αιτημάτων.

Καταρχάς ζήτησαν τη συγκρότηση μόνιμης Διμοιρίας Υποστήριξης στη Δ.Α. Ακαρνανίας, τουλάχιστον 25 αστυνομικών, καθώς αποδεδειγμένα απασχολείται τουλάχιστον 220 ημέρες ετησίως. Τόνισαν ότι δεν γίνεται την προηγούμενη ημέρα να διατάσσεται να συγκροτηθεί η Διμοιρία Υποστήριξης, ιδίως για μέτρα που ήδη είναι γνωστά (π.χ. γήπεδο Παναιτωλικού, Πολυτεχνείο, ενίσχυση Δ.Α. Κέρκυρας κ.τ.λ.). Συνέπεια αυτού, λένε οι αστυνομικοί, είναι η καταστρατήγηση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας και η παραβίαση του Π.Δ. 394/2001, που ορίζει το χρόνο εργασίας των αστυνομικών.

Όσον αφορά στο νεοϊδρυθέν Β’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 46/2018, οι Εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας υποστήριξαν πως μπορεί να στελεχωθεί μόνο με μεταθέσεις από αστυνομικούς που υπηρετούν στην Δ.Α. Ακαρνανίας και θα πρέπει να διαταχθούν έκτακτες μεταθέσεις τουλάχιστον δεκαπέντε 15 αστυνομικών από τον πίνακα μεταθέσεων, όπως προβλέπεται από το Π.Δ. 100/2003, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Σε διαφορετική περίπτωση η Ένωση υποστηρίζει πως θα προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Κατά τη συνάντηση εξάλλου τέθηκαν γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της Δ.Α. Ακαρνανίας, όπως η έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, απαρχαιωμένων οχημάτων-μοτοσικλετών που είναι επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα τους. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η έλλειψη περιπολικού οχήματος στο Α.Τ. Αγρινίου για τη μεταφορά ατόμων που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας (ακούσια νοσηλεία).