Δυτική Ελλάδα: Ψηφιακές υπηρεσίες 1,4 εκατ.ευρώ μέσω ΒΑΑ και ΟΧΕ

Με στόχο την αξιοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών που μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος δημοσίων φορέων, των ιδιωτών – επιχειρηματιών, των πολιτών και επισκεπτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος εξέδωσε αντίστοιχες προσκλήσεις που αφορούν την Ανάπτυξη ηλεκτρονικών υποδομών και υπηρεσιών στα πλαίσια στρατηγικών ΒΑΑ και ΟΧΕ, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 1.400.000 ευρώ.

Η πρόσκληση αφορά τους Δήμους Πατρέων και Αγρινίου σε ό,τι αφορά τη ΒΑΑ, όπως επίσης τους φορείς που εμπλέκονται στα εγκεκριμένα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 700.000 ευρώ για κάθε πρόσκληση.
Ενδεικτικές κατηγορίες δράσεων ψηφιακών υπηρεσιών που μπορούν να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της πρόσκλησης είναι:
• Σχεδιασμός και ανάπτυξη ψηφιακών επιχειρηματικών και εμπορικών κέντρων για την προώθηση της περιφερειακής / τοπικής επιχειρηματικότητας με προτεραιότητα στους τομείς της RIS3 της Περιφέρειας
• Ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών ενημέρωσης, ψυχαγωγίας των πολιτών, επισκεπτών και τουριστών της Περιφέρειας
• Ανάπτυξη εφαρμογών και διαδραστικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης πολιτών σε αστικά κέντρα (π.χ. θέσεις parking, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κλπ)
• Σχεδιασμός και ανάπτυξη συστήματος μέτρησης και παρακολούθησης της ποιότητας ζωής σε μεγάλα αστικά κέντρα και ενημέρωση πολιτών σε πραγματικό χρόνο, κλπ
Και για τις δύο προσκλήσεις η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση ξεκίνησε από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 και ολοκληρώνεται στις 29 Μαρτίου 2019. Οι υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις προτάσεις μέσω του ΟΠΣ. – ΕΣΠΑ 2014-2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/.