Για πρώτη φορά στο Αγρίνιο το «κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού»

To Σάββατο 20 Οκτωβρίου η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου διοργανώνει για πρώτη φορά στην πόλη «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», το οποίο θα λάβει χώρα από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ.. Ομάδες που θα αποτελούνται από 3 έως 8 άτομα (άνω των 13 ετών), πρέπει να λύσουν τους γρίφους που θα τους δίνονται από την οργανωτική επιτροπή και οι οποίοι θα σχετίζονται με την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής. Η σωστή απάντηση, βάσει πάντοτε και της προκήρυξης, πρέπει να συνδυάζεται με φωτογράφιση μέλους ή μελών της ομάδας με το ζητούμενο στοιχείο. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα δώσει τις περισσότερες σωστές απαντήσεις.
Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα παιχνίδι ομαδικότητας, γνώσεων, ταχύτητας και τύχης, που για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα στους Αγρινιώτες και όχι μόνο, να βιώσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία θέασης της πόλης τους και της ιστορίας της από διαφορετική οπτική γωνία. Μια εμπειρία που πραγματικά αξίζει να τη ζήσει η καθεμιά και ο καθένας, μέσω της συμμετοχής του στο παιχνίδι.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η εν λόγω εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Αγρινίου.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους του παιχνιδιού μπορείτε να βρείτε στη σχετική προκήρυξη, ενώ για τις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (τηλ. 2641024767) εργάσιμες ημέρες και ώρες.

1o ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ 2018
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 11.00
ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου: Οδηγίες – Έναρξη παιχνιδιού.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Άρθρο 1. – Τί είναι το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού.
Ένα παιγνίδι για μεγάλα και μεγαλύτερα παιδιά και μια ευκαιρία να ξανανιώσουμε ξεχασμένα συναισθήματα και μια αθωότητα που μας έχει λείψει. Μια ευκαιρία να μάθουμε για την ιστορία της πόλης του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής! Το παιγνίδι στηρίζεται στη βοήθεια που παρέχει η Επιτροπή της Σχολής Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», τα μέλη της οποίας διέθεσαν πολύ χρόνο και κατέβαλαν πολύ κόπο για να επιλεγούν τα σημεία της πόλης που ενδιαφέρουν το παιχνίδι και να στηθούν οι γρίφοι εντοπισμού τους.
Το παιχνίδι διαδραματίζεται στην πόλη μας, αναδεικνύει ιστορικά στοιχεία της περιοχής και όχι μόνο. Ένα παιχνίδι γρίφων, δοκιμασιών, εξυπνάδας, ταχύτητας, τύχης και πολλών άλλων… Η παραπλάνηση, η μυστικότητα, η απόκρυψη, η ίντριγκα, η εξάσκηση σώματος και πνεύματος, η κατασκοπία είναι τα απαραίτητα συστατικά ενός Κυνηγιού κρυμμένου Θησαυρού.
Ξεχνάμε την ευγενή άμιλλα, αγωνιζόμαστε για τον εαυτό μας και την ομάδα μας!
Άρθρο 2 .- Όροι συμμετοχής
– Στο παιχνίδι μπορούν να πάρουν μέρος άτομα ηλικίας πάνω από 13 ετών.
– Συγκροτήστε την δική σας ομάδα (από 3 έως 8 άτομα). Δώστε ένα όνομα και ένα χρώμα στην ομάδα σας και προσδιορίστε τον αρχηγό της, που θα αναλάβει όλες τις επικοινωνίες με την οργανωτική επιτροπή.
– Οι μετακινήσεις που γίνονται από τις ομάδες πραγματοποιούνται με δική τους επιλογή και δική τους ευθύνη. Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας πρέπει οπωσδήποτε να τηρείται και εφόσον διαπιστωθεί κάποια παρατυπία από κάποιο παίχτη, μπορεί να οδηγήσει σε άμεση αποβολή της αντίστοιχης ομάδας.
– Οι ομάδες που θα καταστρέψουν οποιοδήποτε στοιχείο για να εμποδίσουν τις υπόλοιπες ομάδες να συνεχίσουν το παιχνίδι, αποκλείονται αμέσως.
– Η Οργανωτική Επιτροπή είναι αρμόδια για επίλυση κάθε ένστασης ή διαφωνίας που μπορεί να προκύψει.
– Απαραίτητα σύνεργα: άνετα ρούχα, μολύβι και χαρτί, φωτογραφικές μηχανές, κράνος για τους μηχανόβιους, ταμπλέτες ή φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τις έρευνές σας και οπωσδήποτε κινητό τηλέφωνο.
Άρθρο 3. – Τρόπος συμμετοχής
-Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής που θα πάρετε από την Γραμματεία της Γ.Ε.Α. και δώστε την ή στείλτε την στην Οργανωτική Επιτροπή καλύτερα μέχρι την Τετάρτη 17/10.
-Η ομάδα μπορεί να ορίσει ένα «στρατηγείο» όπου και θα συνεδριάζει, κρατώντας συνεχή επαφή με τους εκπροσώπους της που θα μετακινούνται, αναζητώντας τις λύσεις των γρίφων, τις οποίες λύσεις θα μεταφέρει ο αρχηγός της ομάδας στην Οργανωτική Επιτροπή.
Άρθρο 4. – Πως θα διεξαχθεί το κυνήγι
-Ημέρα διεξαγωγής του κυνηγιού το Σάββατο 20Οκτωβρίου 2018 και ώρα έναρξης 11.00 το πρωί, στην είσοδο του Παπαστρατείου Μεγάρου, όπου θα γίνει η πρώτη συνάντηση με την Οργανωτική Επιτροπή. Εκεί θα δοθούν στις ομάδες οδηγίες για το παιχνίδι και θα λυθούν τυχόν απορίες.
– Σταθμοί σε αυτό το ταξίδι είναι άλλοτε οι σπαζοκεφαλιές, οι γρίφοι σε μορφή rebus, σταυρόλεξου, ερωτήσεων, φωτογραφίας, ιστοσελίδας και άλλοτε οι συνετές αποφάσεις, οι δεξιότητες, η ευστροφία, η ταχύτητα.
– Γρίφος σημαίνει μια σειρά από οδηγίες ή βοηθήματα ή κείμενα μέσω των οποίων η ομάδα προσπαθεί να βρει απαντήσεις, να εντοπίσει και να οδηγηθεί σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης(δρόμους, πλατείες, κτήρια, μνημεία και άλλα) που είναιτα ζητούμενα των γρίφων.
– Οι γρίφοι θα είναι 13 και η λύση του κάθε γρίφου θα αποδεικνύεται από τον αρχηγό της κάθε ομάδας με επίδειξη σχετικής φωτογραφίας ενώπιον της Οργανωτικής Επιτροπής.Στην φωτογραφία αυτή πρέπει να φαίνεται ξεκάθαρα το ζητούμενο στοιχείο και ένας ή περισσότεροι εκπρόσωποι της ομάδας. Κατόπιν θα δίνεται ο επόμενος γρίφος στον αρχηγό της ομάδας.
– Η φωτογραφία αυτή θα αποστέλλεται στην Οργανωτική Επιτροπή και ηλεκτρονικά και μόνο τότε θα δίνεται στην ομάδα η βαθμολογία, η οποία θα παραμείνει μυστική μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα ανακοινώνεται στην ομάδα η ορθότητα ή όχι της λύσης του κάθε γρίφου.
– Σε περίπτωση αδυναμίας της ομάδας να βρει την λύση κάποιου γρίφου, έχει προβλεφθεί η παροχή βοήθειας, η οποία θα είναι τυποποιημένη και ίδια για όλους όσους την ζητήσουν, με την επιβολή βαθμολογικής ποινής, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία περί βαθμολογίας των λύσεων των γρίφων, που παρουσιάζονται σε παρακάτω παράγραφο. Οι γρίφοι στους οποίους μια ομάδα μπορεί να ζητήσει την βοήθεια είναι μέχρι τρεις.
– Οι ομάδες θα πρέπει επίσης να ανταπεξέλθουν και στις δραστηριότητες που έχουν οριστεί από την Οργανωτική Επιτροπή, προκειμένου οι παίκτες να διαγωνιστούν σε κάτι διαφορετικό από τους γρίφους.
– Κάθε δραστηριότητα, γρίφος, κουίζ κι οτιδήποτε άλλο ζητηθεί από τους παίκτες των ομάδων βαθμολογείται. Σκοπός λοιπόν των ομάδων είναι να μαζέψουν όσους περισσότερους πόντους μπορούν.
– Τρόπος βαθμολογίας: Κάθε γρίφος που θα λυθεί σωστά χωρίς βοήθεια, θα βαθμολογείται με 10 βαθμούς. Κάθε γρίφος που θα λυθεί σωστά, με βοήθεια που θα ζητηθεί, θα βαθμολογείται με 5 βαθμούς. Κάθε λανθασμένη λύση γρίφου χωρίς βοήθεια, θα βαθμολογείται με 0 βαθμούς και κάθε λανθασμένη λύση γρίφου, με βοήθεια που θα ζητηθεί θα βαθμολογείται με -5 βαθμούς. Οι λύσεις των γρίφων θα υπάρχουν κατατεθειμένες στην Οργανωτική Επιτροπή, πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Ομοίως κάθε εμφανώς επιτυχημένη εκτέλεση δραστηριότητας θα βαθμολογείται με 10 βαθμούς.
– Το παιχνίδι θα τελειώσει στις 17.00. Οι ομάδες μπορούν από τις 17.00 έως τις 17.15 να παραδώσουν ότι τους ζητηθεί από τις δοκιμασίες ή να αποδείξουν τις λύσεις των γρίφων. Εννοείται ότι κερδίζει η ομάδα με τους περισσότερους πόντους. Σε περίπτωση ισοβαθμίας κερδίζει η ομάδα που παραδίδει πρώτη.
– Το Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού μπορεί να αναβληθεί ΜΟΝΟ αν επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα κατά την ώρα έναρξης του παιχνιδιού .
Άρθρο 5. – Βραβεία
Θα υπάρξουν βραβεία για τις τρεις πρώτες ομάδες.
Κοινό κέρδος για όλες τις ομάδες η χαρά του παιχνιδιού, η εμπειρία και οι γνώσεις που θα αποκομίσετε.
Λοιπές χρήσιμες πληροφορίες:
– Κρατείστε ότι δίνεται, ποτέ δεν ξέρετε πότε θα σας χρειαστεί .
– Κάθε λέξη και κάθε στοιχείο ή εικόνα στους γρίφους έχει προφανώς σημασία. Επομένως προσοχή στις λεπτομέρειες.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Δ. Θετάκης Ανδρέας Κ. Μπρέσιακας