Μεταφορά μαθητών στην Αιτωλοακαρνανία, 2018

Ένα και πλέον μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών συνεχίζονται ιδίως στις απομακρυσμένες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Ενδεικτική είναι η περίπτωση των μαθητών του δημοτικού σχολείου Χρυσοπηγής του ορεινού Βάλτου που μετακινούνται από τον οικισμό Κατσουλάρι κοντά στο Θεριακήσι, που κάνει το γύρο του διαδικτύου μέσα από ανάρτηση στα social media κατοίκου της περιοχής.

Οι δικαιολογίες που κατακαιρούς έχουν εκφραστεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα προβλήματα που παρουσιάζονται είναι πολλές… Από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, μέχρι την καθυστέρηση στην αποστολή των αιτημάτων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης… Σημασία έχει ότι η εικόνα μαθητών του δημοτικού στην καρότσα αγροτικού οχήματος αποτελεί ντροπή! Και οι αρμόδιοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όσο κι αν ορισμένες δικαιολογίες απηχούν πραγματικές πτυχές του προβλήματος, θα πρέπει επιτέλους να βρουν λύσεις!

Ήρθε η ανάπτυξη στον ορεινό Βάλτο!
Στον οικισμό Κατσουλάρι, έξω από το Θεριακήσι, αθώα αγγελούδια 4-10 ετών στοιβαγμένα στην καρότσα ενός αγροτικού, στο δρόμο για το Δημοτικό Σχολείο της Χρυσοπηγής, 6 χιλιόμετρα απόσταση!
Και καλά τώρα που είναι μαλακός ο καιρός. Όταν χειμωνιάσει, μέσα στο κρύο και στο αγιάζι, φανταστείτε τι έχουν να τραβήξουν αυτά τα παιδάκια!
Βρείτε μια λύση, αλλιώς να μην πατήσετε το πόδι σας εκεί πάνω για να τους ζητήσετε ψήφο (για βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές)! Δεν απειλώ ούτε προειδοποιώ εγώ. Οι γονείς που μου έστειλαν αυτές τις φωτογραφίες μου είπαν να σας το διαμηνύσω!