Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ χαίρεται για τα έργα στο ΠΔΕ, αλλά η υποεκτέλεσή του είναι το μισό υπερπλεόνασμα

Ωραία μας τα είπαν στο ΣΥΡΙΖΑ… με αρκετή δόση φαντασίας… Με ικανοποίηση –λέει ο ΣΥΡΙΖΑ– οι Αιτωλοακαρνάνες υποδέχτηκαν τα καλά νέα για την εξέλιξη των έργων που αφορούν στην βελτίωση του δρόμου Μελίγκοβα – Αμβρακιά και του δρόμου Τριανταφυλλέικα – Αμπέλια στο ορεινό Θέρμο και την αντίστοιχη ένταξη για την ανακατασκευή του γηπέδου της Βόνιτσας με συνθετικό χλοοτάπητα. Και τα τρία έργα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Καλό θα ήταν να μας πουν στο ΣΥΡΙΖΑ και πότε θα τελειώσουν τα έργα αυτά, όπως πολλά άλλα που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για παράδειγμα η μερική αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου στο Αγρίνιο. Αυτό που δεν μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας είναι ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υποεκτελείται -και φέτος που υποτίθεται πως βγήκαμε από τα Μνημόνια- όπως υποεκτελέστηκε και πέρυσι με υστέρηση 800 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο του προϋπολογισμού. Ενώ φέτος με τα έως τώρα στοίχεια εκτέλεσης του προϋπολογισμού το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υπολείπεται κατά 1,3 δισ. ευρώ του στόχου. Αυτά τα 1,3 δισ. ευρώ της υποεκτέλεσης του ΠΔΕ είναι σχεδόν το 50% του “υπερπλεονάσματος” των 2,8 δισ. για το οποίο υπερηφανεύεται η Κυβέρνηση… Είναι ωραίο να εγκρίνουμε καινούργια κουτάκια, δηλαδή πιστώσεις, στον προϋπολογισμό του ΠΔΕ, αλλά εκείνο που έχει σημασία μεγαλύτερη είναι το “ταμείο” πληρώνει. Όμως η εκτέλεση του προϋπολογισμό δείχνει ότι το “ταμείο” έχει κάνει μερική στάση πληρωμών.

ΥΓ: η ατάκα “Να αγωνιζόμαστε διαρκώς για ‘’πλεόνασμα δημοκρατίας’’” στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου για το Πολυτεχνείο, σημειολογικά λέει την αλήθεια: όταν στην πράξη αγωνίζεσαι για το “υπερπλεόνασμα” απομυζώντας πόρους από την πραγματική οικονομία το μόνο που μένει είναι να μιλά για “πλεόνασμα δημοκρατίας”.