Αιφνιδιαστικά και συμπτωματικά στο Μεσολόγγι 180 μετανάστες, ο Πάνος Καμμένος και ένα Μουσείο

Στο ξενοδοχείο «Θεοξένια», στο λιμάνι του Μεσολογγίου, έφτασαν σήμερα νωρίς το μεσημέρι 180 μετανάστες (εξ΄ Αφρικής οι περισσσότεροι), προκειμένου να φιλοξενηθούν για περίπου πέντε μήνες -σύμφωνα με πληροφορίες- στα πλαίσια προγράμματος φιλοξενίας και ένταξης μεταναστών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Πρόκειται για μία κίνηση που έγινε εντελώς απροειδοποίητα και παρά το γεγονός ότι ο δήμος Μεσολογγίου το προηγούμενο διάστημα είχε ταχθεί κατά μια τέτοιας προοπτικής λόγω έλλειψης χώρων… Ωστόσο εξίσου αιφνιδιαστικά σήμερα, ανήμερα της Εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος επισκέφθηκε το Μεσολόγγι για να ανακοινώσει τη δημιουργία δημιουργία Βιωματικού Μουσείου της Ελληνικής Επανάστασης στο στρατόπεδο του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων που πρόκειται να πάψει να λειτουργεί ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Είναι προφανές ότι οι δύο αυτές εξελίξεις συνδυάζονται άμεσα μεταξύ τους από τη στιγμή κιόλας που το Υπουργείο Άμυνα παίζει πρωτεύοντα ρόλο στη διαχειρίση του μεταναστευτικού ζητήματος και πως οι εξαγγελίες περί Μουσείου (χωρίς χρονοδιαγράμματα) έγιναν προκειμένου να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις για την έλευση των μεταναστών στο Μεσολόγγι…

Υπενθυμίζεται ότι στις 28/12/2017 το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου σχετικά με το ενδεχόμενο
φιλοξενίας προσφύγων στο Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, δήλωνε:
i) Αναγνωρίζουμε το μεταναστευτικό πρόβλημα αλλά λόγοι ιστορικοί, θρησκευτικοί, αλλά και λόγοι ασφαλείας, παραβατικότητας και αλλοίωσης του πληθυσμιακού ισοδύναμου είναι απαράβατοι για εμάς.
ii) Είμαστε αντίθετοι σε διαμονή ή παραμονή προσφύγων σε ιδιωτικούς και δημόσιους στεγασμένους χώρους εντός των ορίων του Δήμου μας.
iii) Θεωρούμε ότι τα ξενοδοχεία φιλοξενίας ή άλλοι χώροι, είναι σημεία εγκλεισμού και όχι χώροι υποδοχής για οικογένειες και ευάλωτες κατηγορίες συνανθρώπων μας.
iv) Καλούμε το Υπουργείο, την Ύπατη Αρμοστεία και κάθε αρμόδιο εμπλεκόμενο φορέα πριν αποφασίσει οτιδήποτε για το Δήμο μας, να λάβει υπόψη την τοπική κοινωνία, όπως εκφράζεται από το παρόν Ανώτατο Τοπικό Συλλογικό Όργανο.

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο Δήμαρχος Μεσολογγίου
Το πρωί της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου και ώρα 10.30 π.μ. ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο, καλώντας σε συμμετοχή την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τα μέλη και τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων. Η σύσκεψη αφορά σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου “την συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με σοβαρό τρέχων θέμα της πόλης του Μεσολογγίου που προέκυψε σήμερα Τετάρτη 21/11/2018”.