Αναζητείται ο σκηνοθέτης του χθεσινού σκηνικού στο Μεσολόγγι

Τυχαίο δεν νομίζω; Η έλευση του Υπ. Εθνικής Αμύνας χθες στο Μεσολόγγι για να ανακοινώσει την αξιοποίηση του στρατοπέδου του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με την έλευση μεταναστών σε ξενοδοχείο του Μεσολογγίου. Όσο καλοπροαίρετα και να θέλει να δει κανείς τα πράγματα η πιθανότητα της διαβολικής σύμπτωσης είναι εξαιρετικά μικρή. Εκείνο που είναι περισσότερο πιθανό είναι να υπάρχει κάποιος “διάβολος”, κάποιος δηλαδή που να “έστησε” το χθεσινό σκηνικό.

Η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που -ως φαίνεται- πρόκειται για πρόγραμμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετανάστευσης είναι μάλλον υπερβολικό να θεωρήσει κανείς δεδομένο ότι τα κυβερνητικά στελέχη γνώρισαν. Και αυτό γιατί η διαδικασία έγινε εκτός πλαισίου κρατικών φορέων, άρα και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι (με εξαίρεση ίσως το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής) σε καμία περίπτωση δεν ήταν υποχρεωμένοι να γνωρίζουν. Η υπόθεση όπως εξελίχθηκε και με την τροπή που πήρε επικοινωνιακά στοιχίζει τόσο στο δήμαρχο Ν. Καραπάνο, όσο σε ό,τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσωπα στο Μεσολόγγι. Δεν είναι λίγοι λοιπόν στο Μεσολόγγι που εκτιμούν πως αν κάποιος “έστησε” το χθεσινό σκηνικό, σίγουρα αυτό θα έχει να κάνει με τις εκλογές που έρχονται οσονούπω, τις εθνικές αλλά και τις δημοτικές… Στο σκηνικό που θα διαμορφωθεί και με το κλίμα να είναι αρνητικό στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ πιθανό κάποιοι να βρεθούν εκτός “της επόμενης μέρας”… Μόνο κάποιος τέτοιος επωφελείται από το χθεσινό σκηνικό στο Μεσολόγγι!

ΥΓ: Ξενοφοβία υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, αλλά οι εικόνες της Μόριας και των άλλων hot-spots με τους βιασμούς, τις αιματηρές συμπλοκές μεταξύ μεταναστών, με τους υγειονομικούς φορείς να κρούουν τον κώδωνα για διάφορες ασθένειες, με παιδάκια που δηλώνουν πως θέλουν να αυτοκτονήσουν -και όλα αυτά είναι ευθύνη όσων χειρίστηκαν κεντρικά το μεταναστευτικό- είναι λογικό να δημιουργούνται στις τοπικές κοινωνίες ισχυρές επιφυλάξεις και προβληματισμοί.