Οι ατάκες των πεπραγμένων

Καλώς ή κακώς, δικαίως ή αδίκως οι τρεις μικρότερες σε έδρες παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στη συζήτηση για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το 2017, έτσι η συζήτηση αναγκαστικά έγινε μεταξύ νυν και πρώην δημοτικής αρχής. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, που βόλευε τη δημοτική αρχή, δεδομένου και του εκλογικού αποτελέσματος του 2014, οι αποχωρήσεις των παρατάξεων τελικά μάλλον “εξυπηρέτησαν” τη δημοτική αρχή.

Διαφορετικά δεν θα ακούγαμε τόσες πολλές ατάκες στη σύγκριση που έγινε μεταξύ νυν και πρώην δημοτικής αρχής. “Έμπαινες με μαύρο παλτό στον “Άνεσις” και έβγαινες με άσπρο…” είπε ο Γ. Παπαναστασίου μιλώντας για τις παρεμβάσεις του δήμου τα τελευταία χρόνια στο δημοτικό κινηματογράφο. “Μπάτε σκύλοι αλέστε ήταν νεκροταφείο” είπε λίγο αργότερα αναφερόμενος στο γεγονός ότι η επέκταση του νεκροταφείου είχε μείνει από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας χωρίς περίφραξη. «Τώρα βρίσκονται σε άλλη εποχή από αυτή που παραλάβαμε» είπε στη συνέχεια για τις συντηρήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων και κυρίως του ΔΑΚ Αγρινίου.

Βεβαίως ατάκες είχε και η τοποθέτηση του Π. Μοσχολιού. “Ο δήμαρχος μίλαγε λες και μίλαγε στο μαγικό χωριό των Τρικάλων και από κάτω ακούγανε τα ξωτικά” είπε σχολιάζοντας την τοποθέτηση του δημάρχου Αγρινίου. Ενώ στο χορό με τις ατάκες μπήκε και ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης απαντώντας στο πρώην δήμαρχο είπε: “Με ρολόϊ χειρός γίνονταν η χρονομέτρηση στο “Μ. Κούση” στη θητεία σου”.